Rovanpera ismét nyert, Ogier még jobban meglógott

Egyetlen embert nem zavart semmi a hétvégi Akropolisz Ralin, Kalle Rovanperát, akit sem a trükkös időjárás, sem a kőkemény pályák, sem technikai hibák nem hátráltatták, így a szoros pénteki eredmény után szombat-vasárnap konkrétan lelépte a mezőnyt és végül tükörsimán, kényelmesen, a többiek fölé nőve húzta be pályafutása második WRC-s futamgyőzelmét. A finn pilóta ezzel a sikerrel és a power stage megnyerésével visszajött a bajnoki dobogóért zajló meccsbe, ugyanis hét pontra megközelítette a második Elfyn Evanst és egyetlen egységre a harmadik Thierry Neuville-t.

Ők ugyanis mindketten pórul jártak, technikai hibák miatt már pénteken elvesztették minden esélyüket a jó eredményre, végül a hatodik-nyolcadik helyen értek célba Evans-Neuville felállásban, közéjük Adrien Fourmaux ékelődött be. Gus Greensmith top ötös eredménye és a visszatérő Dani Sordo negyedik helye is kiemelendő, a dobogóra pedig a rengeteg technikai hibával küzdő Ott Tanak, valamint a pontversenyt vezető Ogier állhatott még fel ebben a sorrendben.

Ogier ezzel a dobogóval és a riválisok gondjaival egyre kzöelebb van a címvédéshez, ugyanis három futammal a vége előtt 44 ponttal vezet csapattársa, Evans előtt.

A WRC következő futamát Finnországban rendezik október első napjaiban – mondanunk sem kell, hogy Rovanpera ott is az egyik fő esélyesnek számít…

fotó: Toyota Gazoo Racing WRC

Related posts