Német Gábor: „Egyik szemünk sír, a másik nevet!”

A technika ördöge húzta keresztül Német Gábor és Németh Gergely terveit a Rally Hungaryn: a szombati első körben az üzemanyagrendszer, a másodikban egy kilyukadt fékcső, majd a vasárnapi power stage-en ismét az üzemanyagrendszer babrált ki velük, amelyekkel jó pár perc veszteséget könyveltek el a hétvége során.

Ennek ellenére végigcsinálták a kőkemény futamot és hazavihették a hatodik helyért járó pontokat – de ennél is fontosabb az, hogy a problémamentes gyorsaságikon hozni tudták azt, amit szerettek volna, és több alkalommal is sikerült a magyar értékelés legjobb három helyén autózniuk.

„Igyekeztünk betartani az előzetesen kitalált taktikát, a péntek esti ötödik pozíció után szombat reggel sikerült Hegyesden viszonylag jól kezdenünk, aztán a technikai problémák és az ezáltal keletkező jelentős időveszteség miatt hamar kiderült, hogy a jó végeredményre nem lesz reális esélyünk. Vasárnap szerettünk volna felszabadultan autózni és mindent megtenni annak érdekében, hogy minél több pontot mentsünk meg, viszont sajnos a power stage-ért járó pontokért nem tudtunk harcolni, az újfent előjött probléma miatt. Sajnos van ilyen a raliban, ettől függetlenül a tiszta szakaszokat nagyon élveztük, nagy élmény ezekkel az autókkal ilyen tempóval murván menni”– mondta Német Gábor.

A jó részeredmények erőt adnak a folytatáshoz, a hatodik hellyel megszerzett pontok mellett a páros ezt tudja magával vinni a következő versenyre.

„Különösen vasárnap éreztük úgy, hogy megvan az a ritmus, amit szerettünk volna, és meg tudjuk csinálni azt, amit előzetesen elterveztünk, ez mindenképpen biztató. Fortuna most nem fogadott minket a kegyeibe, de azt szokták mondani, hogy a szerencse forgandó: mi is bízunk benne, hogy legközelebb összeáll minden, és végre kijön a lépés. Célba értünk és értékes pontokat szereztünk, erre szeretnénk majd építkezni a folytatásban. Várjuk a Diósgyőr Ralit!” – tette hozzá Németh Gergely.

A páros következő versenye a magyar bajnokság második állomása, a Diósgyőr Rali lesz majd május utolsó hétvégéjén.

Fotó: Pál Bence I Kovács Martin

Related posts