Hangodi Bendegúz első győzelme

Élete első ralis futamgyőzelmét könyvelhette el Hangodi Bendegúz: a fiatal pilóta az utolsó szakaszon állt az élre a Peugeot Kupában, így a bajnokságban is jó esélyekkel várhatja az utolsó versenyt.

Pályafutása legjobb raliversenyét teljesítette október elején Hangodi Bendegúz: Patkó Gáborral az oldalán megnyerte idei első gyorsasági szakaszát a Peugeot Kupában, ami magával hozta élete első futamgyőzelmét is a kategóriában.

„Az összes szakaszon mentem már tavaly, megvolt a pályaismeret, ami szerintem a raliban a legfontosabb – most már elég sok kilométert mentem az autóval is, úgyhogy magabiztosan tudtam versenyezni. Ez meg is látszott, jó is volt a tempónk ahhoz képest, hogy továbbra is a célba érés és a biztonságos autózás volt a cél” – mondta az okokról a pilóta.

„Az utolsó kör előtt még hárman voltunk versenyben a győzelemért, aztán Német Gáborék technikai hiba miatt kiálltak, így maradtunk ketten Tábori Ákosékkal. Ott már óvatosan próbáltunk menni, de azért az utolsó szakaszra összeszedtem magam, ott futottunk egy jó időt.

Lejöttünk, azt hittük, hogy megvan a második hely… aztán az etapon, a céldobogó felé megálltunk mindannyian a kupa résztvevői közül és akkor mondták a többiek, hogy gratulálnak, mert Ákoséknak gondjuk van és hogy mi nyertük a szakaszt, ezzel pedig az egész futamot. Nem akartuk elhinni…” – mesélte a pilóta.

Hangodiék ennek köszönhetően Német Gáborékkal holtversenyben a bajnokságot is vezetik – már csak a Nyíregyháza Rali van hátra, ott dől el, hogy ki lehet a kategória bajnoka 2020-ban.

„Most nagyon motivált vagyok, kaptunk egy esélyt arra, hogy akár bajnokok lehessünk, amit nem is gondoltam volna a szezon elején. Emiatt nagyon készülünk Nyíregyházára – sokat tanultunk itt tavaly, tudjuk, hogy extrém beállítások kellenek, igyekszünk a lehető legjobban teljesíteni.”

A pilóta egyébként különösen a pénteki szuperspeciált várja, hiszen a múltjából adódóan a Rabócsiringen jóval nagyobb a tapasztalata, mint a többieknek – tavaly itt még az ERC-mezőnyt is legyőzte a kategóriában…

Related posts