Feldúltan: Egy büntetésen úszott el Bodolaiék Vértes Ralija

fotó: Ford Hungary Rally Team

Jó szakaszeredményeket produkált a móri központú Vértes Ralin Bodolai László és Deák Attila, de már az első kör végén kaptak egy olyan büntetést, amelyet nehezen tudtak elfogadni – onnantól a harci kedvük sem volt az igazi.

A lassítók megütéséért negyven másodperc büntetést kapott az Eger Ralin a Bodolai-Deák páros, ami akkor elvette tőlük az igazán jó eredményt, így feltett szándékuk volt, hogy a következő futamon javítsanak. A Vértes Ralin jól is kezdtek, a harmadik szakaszon, a csúszós Nagyvelegen az R5-ösök között negyedik időt autóztak, ám a kör végén történt egy incidens…

„Az első kör után a szervizbe mentünk a gyűjtőből és egy olyan útról kellett befordulni, amelyet mindkét irányban használt a forgalom, ott sorakoztak a versenyautók az idejükre várva. Közben szemből jött egy nagy busz, mögöttünk is jöttek az autók, a jobb oldalon nézői autók parkoltak, tolatgattak, közben pedig a szervizből is jöttek ki a másodosztály versenyzői – az egészet a rendőrök koordinálták, akik hajtottak minket befelé, hogy ne legyünk útban. Befordultunk, de néhány ember ott állt a zónát jelző sárga tábla előtt, amit így nem is láttam… mire észrevettem, már az autónk fele átlógott rajta, amiért kaptunk két perc büntetést korai érkezésért. Hiába mondtuk, hogy nem is láttam a táblát, nem volt látható, illetve hogy a szabályban csak az van megszabva, hogy áthaladni nem lehet, mi pedig nem haladtunk át, csak belógtunk… nem érdekelt senkit, maradt a büntetés” – mesélte a történetet Bodolai László.

Ezt követően az is felmerült, hogy nem is folytatják a futamot, de végül ezt mégis megtették, hiszen versenyezni jöttek. „Stabilan jöttünk hatodik-hetedk időket, Balogh Janival mentünk hasonlókat a folytatásban. Az autó most is jónak tűnt, belülről a tempó is rendben volt, a nézők részéről is olyan visszajelzések jöttek, hogy jól mentünk, de az első néhány páros valamit nagyon tudott, mert az ő eredményeikkel nem tudtunk versenyezni” – mondta a pilóta.

A páros a Nyíregyháza Ralival folytatja a szezont, ahol szeretnének javítani. „Nekem nagy kedvenceim azok a pályák, élvezem a csúszós körülményeket is, de sajnos rajtunk kívül álló okok miatt tavaly és tavalyelőtt sem tudtunk itt jól szerepelni. Reméljük, hogy ez a futam ezt most visszaadja nekünk.”

Related posts