Hadik: Bukásból a dobogóra

Alig két héttel a hazai ralibajnokság harmadik futama előtt hatalmas esést könyvelhetett el Hadik András és Kertész Krisztián – a csapat azonban szenzációs munkát végezve összerakta az autót, amit a páros be is vitt a legjobb három közé.

Erősen kérdéses volt, hogy egyáltalán rajthoz tud-e állni a Hadik-Kertész kettős a Vértes Ralin, hiszen két héttel a futam előtt még tartottak egy főpróbát a Parasznya-Lyukóbánya Rali3-as versenyen – ahol azonban elkövettek egy hibát és óriási tempóval lesodródtak az útról. Hadik András szerint egy bukkanó emelte el annyira a Ford Fiestát, hogy már nem tudott mit tenni, a hatalmas bukás után pedig alaposan összetört az autó – a csapat azonban óriási munkát végezve versenyképes állapotba hozta a Fordot, amellyel így Hadikék ott lehettek a móri rajtban.

Ha pedig ott voltak, akkor bele is szóltak a bajnokesélyesek csatájába: az első kört még a negyedik helyen zárták, a másodikon viszont felugrottak a harmadikra és ezt meg is tartották a végéig. Két gyorsaságit is megnyertek, a power stage-en másodikak lettek, úgyhogy a dobogó harmadik fokán, értékes pontokat szerezve távozhattak a Vértes Raliról – az előzmények ismeretében ez nem kis dolog.

fotó: Hadik Rallye Team

„Örülünk az eredménynek, mert nagyon sok ember nagyon sokat dolgozott azért, hogy itt lehessünk, hiszen két héttel ezelőtt rommá törtem az autót és kérdéses volt, hogy egyáltalán el tudunk-e indulni ezen a versenyen. Talán az elején kicsit azért óvatos voltam még és ennek köszönhető ez a lemaradás, de alapvetően úgy gondolom, hogy ez egy jó verseny volt, az elején négyen is nagyon gyorsan próbálunk menni és remélem, hogy a nézők is élvezik a dolgot” – értékelte az eseményeket a pilóta, aki elárulta, hogy a döccenőknél kicsit még érezte a hátát a bukás után, de ez igazából nem hátráltatta a versenyzésben.

Hadikék a harmadik helyen állnak a bajnokságban, húsz ponttal vannak lemaradva a listavezetőtől – még két futam van hátra, a Nyíregyháza és a Mikulás Rali dönthet a bajnoki helyezésekről.

Related posts