A Historic bajnokság második helyén kezdte az idei szezont Fehérvári Csaba

Új autóval, de a régi lendülettel és elszántsággal vágott bele a 2021-es idénybe Fehérvári Csaba és Aczél András, akik egy klasszikus Mitsubishi Galantot állítottak csatasorba.

Egy gyönyörű, a lassan harminc évvel ezelőtti gyári dizájnt megidéző Mitsubishi Galant VR4-gyel áll rajthoz az idei Historic bajnokságban Fehérvári Csaba és navigátora, Aczél András. A Szentendrei Kinizsi Honvéd SE versenyzői büszkén álltak oda a rajthoz vadonatúj autójukkal, amelyről a pilóta többet is elárult:

„Ez egy gyári Ralliart-építésű Mitsubishi Galant, aminek komoly nemzetközi múltja van, hozzánk pedig Németországból érkezett. Igazából N-es és A-s alkatrészek keverékékből áll, a fékrendszer például A-s, de még nem szedtük igazán szét, igazából most, Orfűn teszteltük. A motorjától nem esik hanyatt az ember, de autózni élmény vele és az időkre sincs panasz” – mesélte a pilóta.

Az Orfűn megrendezésre került első futamon pedig rögtön sikerült is a jó debütálás: az abszolút második helyre hozták be a Mitsubishit.

„Érződött, hogy másfél éve nem ültem autóban, de a Mitsu nagyon jól viselkedett, jó indulatúan mozgott. Élveztük a futamot, próbáltunk az elejében menni és ez sikerült is: két gyorsaságit nyertünk és Árpádtetőn mi futottuk a nap legjobb historicos idejét” – mondta Fehérvári.

A versenyző azt is elmondta, hogy továbbra is Historic-fan, így neki nagyon nagy öröm, hogy egyre több szép autó van a mezőnyben, amely egy összetartó, jó közösséget alkot. „Nekem az már egy fél siker, hogy egy ilyen mezőnyben mehetünk” – tette hozzá.

Related posts