A tesztek akkor jók, ha rosszak!

Kunmadarason és Mezőkövesden készült az idei szezonra Fekete Gyula – mindenképpen szeretne rajthoz állni Ózdon a Citroen C2-vel.

“Megint egy bolond évünk van, de 1-2 dolgot mégis megpróbáltunk kitűzni origónak. Az egyik ilyen biztos pont, hogy szeretnénk ott lenni Egerben (Ózdon). A tavalyi indulás tapasztalataira támaszkodva idén sokkal hamarabb elkezdtük összeszedni a gondolatainkat, remélve, hogy az utolsó 2 hét nem lesz olyan intenzív, mint legutóbb. Igazából azt lehet mondani, hogy 2 héttel az indulás előtt szinte minden a helyén van. Nagyon jó, hátra lehet dőlni és várni május 14-et. Vagy… -hallgatva a többiekre – menjünk inkább tesztelni.”

“Utólag tudjuk úgy értékelni, hogy milyen jól sültek el ezek. Azon túl, hogy minden megtett méterrel nagyon sok tapasztalatot sikerült begyűjteni, új gumikat tudtunk próbálni, még kicsit nyüstöltük a technikát is. A teszt elérte a célját. Gumik terén sokat tanultunk, ismerkedtünk az autóval, és 1-2 gyenge pontot sikerült kivenni a rendszerből. Kunmadarason néhány kör után az autót nem éreztük tökéletesnek. Az érzések be is jöttek, a fojtószelep megköszönte az eddigi szolgálatteljesítést, szerencsére gyorsan rájöttünk a hibára és tudtuk folytatni a tesztet. Elmentünk Mezőkövesdre is tesztelni, ahol számunkra új környezetben próbálhattuk ki magunkat, és sokat tanulhattunk. Teljesen más tapadás, más pálya ritmus, mint amihez eddig szoktunk. A technikából itt is kihoztuk a maximumot, nap végére sikerült eltörni a motortartó bakot.”

“Ha Murphy velünk utazik Ózdra, akkor szinte biztos, hogy az első 2 gyorson ezek a nyűgök előjönnek, és elképzelhetően oda is a hétvégénk… Szóval kedves Murphy, reméljük eddig jól utaztál velünk, maradj itthon nyugodtan és majd Ózd után a műhelyben újra találkozunk.”

Related posts