Túl szép, hogy igaz legyen: Minden várakozást felülmúlt Hangodiék szezonnyitója

Csak tanulni, fejlődni és az autót megszokni ment a Boldogkő Ralira Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László: ebből aztán a Peugeot Kupa és az elsőkerekes értékelés első helye sült ki.

Már tavaly is volt esélye a Peugeot Kupa első helyére Hangodi Bendegúznak, ebben a szezonban pedig tovább szeretne fejlődni Bunkoczi Lászlóval az oldalán. A sorozatban már az új Rally4-es Peugeot-t kell használni, amellyel nem nagyon volt idő ismerkedni a Boldogkő Rali előtt, az eredmény viszont várakozáson felülire sikerült.

„Nem voltak elvárásaink, főleg nem az első versenyen, a tanulás volt az elsődleges, az autó is új volt, Lacival is most mentem először, a pályákat sem ismertem. Ráadásul nem is a saját autónkkal mentünk, mert az nem készült el, bérelnünk kellett egy másikat” – kezdte a beszámolóját Hangodi Bendegúz.

„Viszont Lacival azonnal megvolt az összhang, jó a hangulat az autóban és a Peugeot-t is könnyű megszokni, mondják ugye, hogy a jót egyszerű… Kicsit fura érzés volt elindulni vele, kellett minden gyors elején egy-két kanyar, hogy megszokjam ezt az egészet” – tette hozzá.

A páros viszont szenzációsan autózott: négy gyorsaságit is megnyert és a harmadik szakasztól végig vezette a futamot a kategóriában, amellyel a 2WD értékelést és a Peugeot Kupát is sikerült megnyerni.

„Én nem is igazán értem, hogy ez hogyan sikerült, de nagyon örülök neki. Úgy vagyok vele, hogy túl szép, hogy igaz legyen… majd meglátjuk, hogy mi lesz a folytatásban, nagyon ügyes és nálam tapasztaltabb srácok vannak ebben a kupában, úgyhogy egyáltalán nem úgy állunk neki, hogy akkor mi most bajnokok leszünk. Rengeteg van még ebben, a célunk a tanulás és hogy minél többet mehessünk az autóval. De tény, hogy nagyon örülünk most” – értékelte a győzelmet a versenyző.

Hangodinak tetszenek a soron következő Ózd-Eger Rali pályái, azok nagy részét már ismeri is, egy hátráltató tényező viszont vár még rá addig: a futam előtt fog érettségizni…

fotó: Peugeot Sport

Related posts