Ez most elöl hajtson: Újra elsőkerekes autóval áll rajthoz Rónay László

A korábbi historicos szezonok után most az ORC mezőnyében láthatjuk majd Rónay Lászlót, aki egy Peugeot 205-tel próbálja majd megrángatni például a BMW-sek bajszát. A navigátorülésben maradt a jól megszokott társ.

Rónay László a kétezres években amatőr és sprintfutamokon versenyzett, majd 2015-től a Historic mezőnyében indult egy Alfa Romeóval, amellyel a kategóriájában bajnoki címet is nyert. Emellett navigátorként is ért el sikereket és a szezonnyitó Orfű Ralin is barátjának, Magoss Péternek diktálta az itinert – most viszont vált és egy Peugeot-val áll rajthoz.

fotó: DuEn.hu

„Ez tulajdonképpen egy régi F2-es autó: ugyan a 205-ös köntösébe van becsomagolva, de a 306-os kétezres, kétszáz lóerő körüli motorjával és annak műszaki megoldásaival támadunk. Ez egy P csoportos autó, én pedig szerettem volna újra egy elsőkerekesbe ülni, ezzel bátrabban lehet menni” – magyarázta Rónay László.

Az autót természetesen már tesztelte is, hiszen a Rábaringen tavaly ezzel versenyzett, ahol kijöttek a gyerekbetegségek, így most már felkészülten vághat bele az ORC-s szezonba.

„A navigátorom ezúttal is Csuri András lesz, akivel együtt versenyeztünk a Historicban is. Ami a célokat illeti: a Veszprém Rali kimarad egyéb elfoglaltság miatt, de a többi futam mindegyikén szeretnénk rajthoz állni. Ebben a kategóriában mi a jó részeredményekre gyúrunk és szeretnénk jól érezni magunkat” – mondta a pilóta.

Related posts