Új közegben: Világbajnok csapattársat kapott Német László

A rutinos Tóth Imrével az oldalán, a TRT Citroen C3 Rally2-jével vágott neki a 2021-es szezonnak Német László – a sok változás után felemás érzésekkel zárta a Boldogkő Ralit.

Új autó, új navigátor, új csapat – egyik pillanatról a másikra egy teljesen új helyzetbe került az utóbbi években egy-egy futamon már az abszolút dobogóra is felférő Német László. Ráadásul nem akárkitől kérhetett tanácsot: a TRT másik autójában a WRC2-es világbajnok Mads Ostberg foglalt helyet, aki a szezonnyitó futam előtti teszten el is vitte egy körre a Citroennel.

„Szürreális volt belecsöppenni ebbe a közegbe, pár hónappal ezelőtt nem gondoltam volna, hogy egy világbajnok mellett ülök az autóban és ő lesz a csapattársam… egészen felfoghatatlan volt csütörtökön ez az egész. Ezt követően úgy álltunk oda a versenyre, hogy ne legyen rajtam nyomás, ismerkedjek a Citroennel és élvezzük a hétvégét” – mesélte Német László.

„Ennek szellemében telt a verseny, az eredményeket közben egyáltalán nem is néztem, csak az autó megismerésével foglalkoztam, illetve azzal, hogy saját vezetési hibáimat próbáljam kijavítani a következő körben. Összességében felemásan sikerült a hétvége. Mads rendkívül közvetlen, segítőkész, minden kérdésemre készségesen válaszolt. Pozitívum az is, hogy Imivel jó volt az összhang, ő is sokat segített, a csapat is nagyon profin dolgozott és az autót jó érzés volt vezetni. Viszont a negatívum a saját teljesítményem volt” – mondta önkritikusan a pilóta.

„Bosszant, hogy a többiekhez képest az első körben voltunk a legközelebb, aztán nem tudtunk annyit javulni a másodikra, mint ők. Szemerén sajnos nem tudtam megállni egy lassítónál, amiért fél perc büntetést kaptunk. A harmadik körben az esőben már nem volt értelme feszíteni, de a tempónk nem volt jó, ezzel elégedetlen vagyok. Az öröm az ürömben annyi, hogy sejtem merre kell elindulnunk majd a módosításokkal ahhoz, hogy ezen változtassunk” – tette hozzá Német.
A páros végül a verseny hetedik és (jelen állás szerint) a magyar értékelés ötödik helyén zárta a Boldogkő Ralit – mindezt némileg árnyalja a család szempontjából, hogy Lackó testvére, Gábor Szőke Tamással az oldalán hiába nyerte meg az első gyorsaságit a Peugeot Kupában, sajnos műszaki hiba miatt fel kellett adnia a futamot. Folytatás május közepén, az Ózd-Eger Ralin.

fotó: Német Motorsport

Related posts