Tökéletes: Világsztárokkal tűzdelt mezőnyben nyertek Hadik Andrásék

Három nemzetközi klasszis is rajthoz állt a Boldogkő Ralin, végül mégis a hazai pályán versenyző Hadik – Kertész duó ünnepelhetett győzelmet – a címvédő páros tökéletesen kezdte a szezont.

Orfűn hangolódott a szezonnyitó Boldogkő Ralira Hadik András és Kertész Krisztián, ahol egy lecsúszott turbócső miatt végül a harmadik helyet szerezte meg a kettős. A bajnoki címvédők azonban tudták, hogy az ő idejük a nekik különösen hazai pályának számító Miskolc környéki szakaszokon jöhet el és bár megütöttek egy lassítót, illetve egyszer lefulladtak a rajtban, de így is ők voltak a leggyorsabbak a magyar mezőnyben. Hadikék már az első kör végétől kezdve a legjobb hazai pilótaként haladtak az abszolút harmadik helyen és ezt a pozíciót tartották is a végéig, amikor szerencséjük volt: a futamot vezető Mads Östberg defektet kapott, így ők kerültek a második helyre. Itt is zártak, de mivel a versenyt megnyerő Nikolay Gryazin a magyar bajnokságban nem engedélyezett gumikat használt, így övék lett a hazai értékelés abszolút első helye – némileg váratlan és rendkívül értékes győzelemmel kezdhették a szezont.

„Szerencsénk volt, hiszen igazából abszolút értékelésben nem vezettük mi ezt a versenyt és nem is volt rá esélyünk, hogy megnyerjük, hiszen vb-s pilóták mentek itt, akik nagyon gyorsan autóztak és főleg az esőben lehetett látni, hogy nem remeg meg a lábuk, ott még jobban lemaradtunk tőlük” – értékelt szerényen a miskolci pilóta.

„A harmadik helyet azért egész nap tartottuk, a magyarok között mi voltunk az elsők, majd az utolsó gyorsaságin sajnos Östbergnek nem volt szerencséje, defektet kapott, így hullott az ölünkbe az első hely, azt pedig tudtuk, hogy Gryazint a magyar bajnokságban nem értékelik. Ennek az első helynek nagyon örülünk, hiszen így maximális pontszámmal kezdtük a szezont” – tette hozzá Hadik.

A Ford Fiestának egyébként volt egy kis fékproblémája, ami főleg a futam vége felé erősödött fel, de ez sem vetette vissza annyira a párost, hogy ne tudjon nyerni – parádés autózással és győzelemmel nyitották az évet, így jó hangulatban várhatják az Ózd-Eger Ralit.

fotó: Bitto Zsolt

Related posts