Féktelenül: Egy technikai probléma hátráltatta Bodolaiékat Boldogkőn

Az orfűi tesztverseny első fele sikerült remekül Bodolai Lászlóéknak, de már ott is jelentkezett egy műszaki hiba, amely aztán az éles Boldogkő Ralit is beárnyékolta. Bíznak a jobb folytatásban.

Már két versenyen is túl van Bodolai László és Deák Attila a Ford Fiesta Rally2-vel: előbb Orfűre mentek el tesztelni, majd rajthoz álltak a szezonnyitó Boldogkő Ralin. Maradéktalanul egyikkel sem lehetnek elégedettek.

„Orfűre alapvetően tesztelni mentünk, hogy versenykörülmények között gyakoroljunk. Jól éreztük magunkat, élveztük és úgy tűnik, hogy a kapott új beállítás nagyon jól működik az autón. Jó időket mentünk, közel voltunk az elejéhez, ráadásul használt gumikkal közlekedtünk, így bizakodva vártuk a Boldogkő Ralit” – mesélte a pilóta.

Minden azonban nem volt ennyire rózsás: már Orfűn sem értek célba egy fékprobléma miatt, ami akkor nem okozott nagyobb bajt, viszont ugyanez a hiba a tétversenyen is jelentkezett.

„Sajnos nem sikerült megoldani a hibát, sőt, egyre csak erősödött, ahogy haladtunk előre a futam során. Becsülettel végigmentünk, de folyamatosan pumpálni kellett a pedált, a végén már néha teljesen be is esett, így pedig nyilván nem tudtunk megfelelően teljesíteni. Voltak olyan részeredményeink, amik bizakodásra adnak okot, de nagyon sajnáljuk ezt a problémát, mert szerintem enélkül beférhettünk volna a top ötbe. Végül úgy néz ki, hogy hetedikek lettünk, de vasárnap este azért kicsit el voltunk keseredve, mert nagyon vártuk ezeket a miskolci pályákat” – mondta Bodolai.
Bíznak benne, hogy az Ózd-Eger Ralira sikerül orvosolni a hibát és a pilóta hozzátette, hogy most már tényleg csak az az elfogadható számukra, ha beférnek a legjobb öt közé.

fotó: RallyFeeling

Related posts