Turán nyerte Grzyb előtt az orfűi tesztversenyt

A Rali1 “érdeklődői” számára remek tesztlehetőséget kínált a három, eltérő jellegű pályából álló orfűi verseny, így az élmezőnyből is sokan hangolódtak itt a jövőheti Boldogkő Ralira. A felkészülés a legjobban Turán Frigyesnek sikerült, aki a Volkswagen Polóval a kilenc gyorsaságiból hetet is megnyert (kétszer második időt futott) és összességében egy apró lépéssel a többiek előtt járt most – végül nem lett nagy az előnye, kicsik voltak a különbségek, de az a kicsi most a tavalyi bajnoki ezüstérmes javára döntöttek.

A második helyre a két gyorsaságit is megnyerő lengyel Grzegorz Grzyb jött be a Topp-Cars EVO Skodájával, míg a dobogó alsó fokára a bajnoki címvédő Hadik András állhatott fel – a fordos pilótának a második gyorsaságin adódott egy motorproblémája, amellyel bő húsz másodpercet veszített el, emiatt viszonylag nagy hátránnyal zárt Turán és Grzyb mögött.

A negyedik helyet az új Skodát most próbálgató Klausz Kristóf szerezte meg, miután az addig 3-4. időket autózó Bodolai László az utolsó körben, tizenöt másodperc fórból kiállt előle, de Klausz már több mint egy percet kapott a végére Turántól. Kiemelendő még Bacsa Tamás teljesítménye, a mitsubishis pilóta remekül kezdett, aztán a második szakaszon egy 210 km/h körüli tempóról vett féktávnál eltört a Lancer féltengelye, így onnantól “szuperralizott”, de így is az élmezőnybe való időket autózott.

Az eredmények itt megtekinthetők!

fotó: Turán Motorsport

Related posts