Rali3: Szenzációs csata után Dénes Szabolcsé az orfűi győzelem

Parádés küzdelmet, látványos, bevállalós autózást hozott a harmadosztály orfűi szezonnyitója. A mezőny a másodosztályhoz képest is kifejezetten lendületesen, gyorsan rohant át a pályákon, már az első, abaligeti pályán feltűnhetett Geiger Máté, Dénes Szabolcs, illetve Paczur Dominik tempója – mindhárom ladás jól kezdett, de Hajdu Zoltán, Pénzes Csaba és a Peugeot-val siető Pallaghy Botond is tartotta velük a lépést.

A Rali3 csak kért kört ment a többiek háromkörös futamával szemben és féltávnál még Geiger állt az élen, 2,3 másodperccel előzte meg Dénest, aki további 0,6 másodperccel fért be Pallaghy elé – szikrázó csatát vívtak ők hárman, de a többiek is csak néhány másodpercre követték őket, az első kilenc (!) helyezett 15 másodpercen belül volt egymáshoz.

Sajnos Geiger remeklése a második körben nem folytatódott, kénytelen volt feladni a küzdelmet, így Dénes és Pallaghy között dőlt el a küzdelem. Magyarhertelendre Pallaghy ért át gyorsabban és át is vette a vezetést nyolc tizeddel (!), de Dénes Hetvehelyen visszavágott és a lobogós, felhordásos pályán 3,5 másodpercet adott riválisának. A küzdelem így a Remeteréten dőlt el, ahol ugyan Pallaghy volt a leggyorsabb, de csak öt tizedet adott Dénesnek, így utóbbi 2,2 másodperces előnnyel megnyerte a parázs csatát és a futamot.

A dobogó alsó fokára a szintén pokoli tempót autózó Hajdu (9,5 másodperc hátrány) állhatott fel, aki alig 3,4 másodperccel előzte meg az opeles Bíró Gergőt és 6,5-tel a Ladával haladó Nagy Dávidot.

Az eredmények itt elérhetők!

Related posts