Minden jó, ha a vége jó: Dobogós eredménnyel zárták az évet Német Lászlóék

Csak három (értékelt) futamon állt rajthoz 2020-ban Német László és Szabó István a Skoda Fabia R5-tel, a formájuk pedig egyértelműen felfelé ívelt: egy kiesés után jött egy abszolút ötödik hely, majd Nyíregyházán feltették a pontot az i-re

A tavalyi évhez hasonlóan idén is egy Skoda Fabia R5-tel igyekezett minél jobb eredményeket elérni a hazai bajnokságban a Német Motorsport párosa, Német László és Szabó István – a szezonnyitó Salgó Rali viszont nem alakult jól számukra.

„Sajnos az első versenyen több defektet is szereztünk meglehetősen korán, emiatt pedig olyan hátrányba kerültünk, hogy úgy döntöttünk: inkább feladjuk a versenyt és a kilométereket egy tesztre fordítjuk, az talán hasznosabb lesz számunkra” – emlékezett vissza erre Német László.

A rossz kezdet után jött a Miskolc Rali, amely a sajnálatos tragédia miatt félbeszakadt, így legközelebb Egerben folytatódhatott a küzdelem. „Sokáig kérdéses volt, hogy el tudunk-e indulni az Eger Ralin, végül szerencsére összejött, azonban tesztelni nem volt lehetőségünk. Az első körben ennek megfelelően kicsit még tapogatóztunk, a másodikban mentünk egy viszonylag jót a sötétben, így a másnapot a negyedik helyen fordulva várhattuk. Vasárnap az első két körben tudtuk tartani ezt a pozíciót, a harmadikban viszont annyira felhordásos volt a pálya, hogy ott már nem akartunk kockáztatni és végül visszacsúsztunk egy pozíciót. Az utolsó szakaszon még meg is forogtunk, azonban az ötödik hely egy hajszállal ugyan, de így is meglett” – mesélte a pilóta. Ezt az eredményt összességében pozitívan értékelte a csapat – látták, hogy hol maradt még benne, a végeredmény rendben volt, de a szakaszeredményekkel elégedetlenek voltak, a top háromtól elmaradt a tempójuk. Így érkeztek meg a Nyíregyháza Ralira, amely végül az idei legjobb teljesítményüket hozta.

„Csak az ORB értékelésébe neveztünk, az ERC-be nem. Az első gyors előtt sokat kellett várnunk, úgyhogy lehűltek a gumik, a fékek – rögtön az első féktávon kishíján lebontottuk a hídkorlátot, úgy magamra ijesztettem, hogy finoman szólva nem mentünk jól azon a szakaszon. A második pályán megálltunk, mert egy beesett autónál nem láttunk OK táblát, így ott több mint egy percet veszítettünk, amit később írtak jóvá. Aztán a kör második felére már gyorsultunk – Fónyon és Mádon is egészen jól lejöttünk, itt már láttuk, hogy jók lehetünk valahova a dobogó környékére. A második körnek nagyon motiváltan vágtunk neki, amit végig sötétben kellett teljesítenünk. Ennek ellenére Újhután gyorsabban letaláltunk, mint világosban, bár azt az időt nem volt nehéz felülmúlni. A fűzéri szakaszt túlságosan elóvatoskodtam, Fónyon azonban ismét egész jót autóztunk, és nagyon örültünk neki, hogy ezzel sikerült szakaszt nyernünk a magyar értékelésben! Mádon második időt jöttünk, így végül a dobogó harmadik helyén végeztünk. A testvérem Gábor, Adorján Szabolccsal bajnoki címet szerzett a Peugeot Kupában amire büszkék vagyunk és amihez gratulálunk! Így ettől szebb hétvégét remélni sem mertünk” – összegzett a páros.

Lackó és István így a hatodik helyig jött fel a tabellán, ezzel pedig le is zárta az évet – dobogóra állhattak, szakaszt nyertek, minden jó, ha a vége jó!.

„Összességében pozitívan látjuk ezt a szezont, sok hasznos tapasztalatra tettünk szert, melyek egy részét már kamatoztatni is tudtuk. Látjuk, hogy miket kell javítanunk ahhoz, hogy az élbollyal versenyezhessünk, bízunk benne, hogy 2021-ben sikerül ezt megvalósítanunk. Egy biztos, a célunk ez lesz!”
Köszönjük a családunknak és szurkolóinknak a lelkes bíztatást, a csapatnak az egész évben kiváló autót, a Juhász Média Kft.-nek és együttműködő partnereinek pedig, hogy lehetővé tették versenyzésünket!

Related posts