Bodolai: Fontos futam a motiváció miatt

A larocosport.com interjúja:

A bajnokság folytatása szempontjából vízválasztó lesz a Taxi4 Székesfehérvár Rallye Bodolai László és Deák Attila számára. A kettős Egerben felkapaszkodott a pódiumra, a negyedik helyezés jó alapot jelentett. Miskolcon azonban a második gyorsaságin beestek, értékes pontokat veszítettek, amit az ORB harmadik állomásán kell pótolniuk.

– A későbbi motiváció miatt rendkívül fontos, hogy jó eredményt érjünk el Fehérváron – szögezte le a verseny előtt Bodolai László. – Tavaly sikerült a TOP5-ben végeznünk, ezt a teljesítményt minimum meg kell ismételnünk ahhoz, hogy a folytatásban legyen még számunkra tétje a bajnokságnak. Mi ugyanis úgy terveztük, hogy Szombathelyen indulunk, mert a Veszprém Rallye idején nem leszünk itthon. Így viszont a miskolci bukással együtt már két mínuszunk van, hiszen a májusi murvás futamot törölték. Ezzel már nincs mit tenni, előre kell tekintenünk. Székesfehérvárról vannak jó emlékeink, tetszenek a tempós, aszfaltos pályák, úgyhogy nekünk kell magunkat összeszedni, hogy június második hétvégéjén ismét fel tudjuk venni a csatát az élmezőnnyel.

Bodolai László ezzel arra akart utalni, hogy komplett versenyt utoljára két és fél hónappal ezelőtt teljesítettek, hiszen Miskolcon már a második szakaszon véget ért számukra a száguldás. A nagy szünet miatt igyekeznek fizikálisan a szokottnál is jobban felkészülni, hogy ebből a szempontból egyáltalán ne érje őket meglepetés.

– Örülnénk neki, ha száraz körülmények várnának minket Székesfehérváron. Ellenkező esetben biztos, hogy egy kicsit bennünk lesznek a miskolci események. Ezt egyébként jó lenne minél hamarabb kitörölni, mert kellő tempót csak tiszta fejjel tudunk diktálni. Az autónk egyébként Hadik Andrisék jóvoltából már elkészült, szerencsére nem lett nagy baja a miskolci esés után. Érdekességképp egyébként visszanéztük a részidőinket. Egerben is gyorsabbak voltunk a korábbihoz képest, és Bükkszentkeresztnél, valamint Mályinkán is sikerült előrelépnünk. Ebből a szempontból tehát optimisták lehetünk, azt viszont sajnálom, hogy ilyen hosszúra nyúlt nekünk a szünet. Bízom benne, hogy Fehérvárról ismét jó élményekkel, és helyezéssel térhetünk haza. Ez most a szokottnál is fontosabb számunkra.

Related posts