Csomós: Makulátlan mérleggel

A larocosport.comon jelent meg egy rövid interjú Csomós Miklóssal:

Csomós Miklós az idei esztendőben hibátlan teljesítményt nyújt a Peugeot 208 Kupában, hisz a megrendezett két futamból mindkétszer ő és navigátora, Nagy Attila bizonyult a leggyorsabbnak.

Mixi, a 2019.es szezon egyelőre hibátlanul alakul a számotokra, hisz toronymagasan vezetitek az utánpótlás sorozatot, a 208R2 Kupát!

Igen, azt gondolom, hogy álomszerű a kezdés, mert kettőből két futamot megnyertünk, de ez nyilván nem függ össze azzal, hogy Székesfehérváron is mi leszünk a legjobbak, igaz, szeretnénk ugyanúgy teljesíteni, mint Egerben és Miskolcon. Alaposan felkészülünk, de az első nap nem fogunk komoly rizikót vállalni. Tavaly remek versenyt futottunk, tetszenek a Székesfehérvár környéki szakaszok, úgyhogy azt gondolom, versenyképesek leszünk idén is, de elsődleges szempont számunkra, hogy célba érjünk és a lehető legtöbb ponttal térjünk haza.

A sárospataki pilóta a hazai szünetet kihasználva rajthoz állt a cseh bajnokság harmadik fordulóján, a Cesky Krumlov Rallye-n, ahol megnyerte a saját kategóriáját és a leggyorsabb kétkerekes versenyzőnek bizonyult a Peugeot-val.

Alapvetően a Barum Rally miatt szerettünk volna hasonló környezetben és pályákon versenyezni, illetve még azért választottuk ezt a futamot, mert nehéz a cseh bajnokság, ügyesek az ottani pilóták. Jól tudunk szerepelni, mert minden klappolt, remélem, hogy ez a sorozat a Székesfehérvár Rallye-n sem fog megszakadni.

A Taxi4 Székesfehérvár Rallye pályái közül van olyan, amit esetleg kiemelnél?

Tavaly a Csákberény, illetve a 18 km-es Oroszlány nagyon tetszettek. Szeretem a tempós, negyedik-ötödik sebességi fokozatos szakaszokat, nekem fekszik, ha ilyen gyors pályákon kell autózni.

fotó: Farkas Tamás

Related posts