Jól sikerült főpróba: Negyedik hellyel melegítettek a Barum Ralira Németék

A szlovák Lubenik Ralit szánta tesztversenynek a közelgő ERC-futam előtt Német László és Szegő János, ám a navigátor gerincproblémái miatt végül Szabó István ült a pilóta mellé – az eredményre így sem lehet panaszuk.

Több komoly pilóta is rajthoz állt a Lubenik Ralin Szlovákiában, hiszen többek között Grzegorz Grzyb, Martin Koci, ifj, Béres József, Tomas Ondrej és Martin Kukucka neve is ismerősen csenghet a magyar ralirajongók számára – közéjük próbált beférni a Német-Szabó kettős az R5-ös Skodával.

„Annyira tesztversenynek szántuk ezt a futamot, hogy az autóval az első szakaszon mentünk először, méghozzá a magyar mezőny számára is ismerős Peklo nevű gyorsaságin, amelyen most kétszer sötétben is le kellett jönni. Az ilyen koszos, szűk aszfalton elég kevés tapasztalatunk van összkerekes autóval, így az első kör elég döcögősen ment, de aztán átgondoltam, hogy mit kellene másképp csinálni és sikerült javítani” – mondta Német.

„Ennek köszönhetően a harmadik helyen, hét másodperc előnnyel fordulhattunk az első nap végén, de a gyors és rutinos Tomas Ondrej ezt fokozatosan lecsipkedte és a végén megelőzött minket, így övé lett a dobogó alsó foka, mi pedig negyedikként zártunk. Ő is megtett mindent és mi is próbáltunk sietni, amennyire csak tudtunk, de ez most kevésnek bizonyult a sikerhez. Összességében azonban elégedettek vagyunk, jót csatáztunk, fontos tapasztalatokat
szereztünk, így pozitívan értékeljük a hétvégét” – magyarázta a pilóta.

Most pedig következhet a cseh ERC-futam, a legendás Barum Rali – ezúttal jobb előjelekkel várják a versenyt Németék, mint tavaly, amikor éppen a főpróbán szenvedtek balesetet. „Valószínűleg most is lesz közel harminc R5-ös autó, igyekszünk majd mindent megtenni annak érdekében, hogy tisztességesen helyt tudjunk állni ebben az erős mezőnyben. Bízom benne, hogy addig Jani is teljesen rendbe jön és most végre szerencsésebbek leszünk, mert
eddig háromszor kellett technikai probléma miatt nem sokkal a vége előtt kiállnunk ezen a futamon.”

Related posts