Érdi Rallye Team: Egy lépésre a címvédéstől

A végeredményt tekintve sima, egyébként meglehetősen küzdelmes futamon van túl ifj. Érdi Tibor és Papp György – a páros végül bezsebelte idei harmadik ERC2-es sikerét is, így nagyon közel került az újabb bajnoki címhez.

Úgy utazott el Olaszországba, a római ERC-futamra az ifj. Érdi-Papp kettős, hogy az Európa-bajnoki címhez szükséges négy győzelemből kettő már zsebben volt, itt szerették volna begyűjteni a harmadikat. Ez végül sikerült, bár szombaton alaposan meg kellett érte küzdeni.

„Az, hogy nyertünk, az szép és jó, de elég küzdelmes versenyünk volt. A shakedownon, a kvalifikáción és az első városi pályán is minden rendben volt még, meg is alapoztuk már ott az előnyünket. Az első komolyabb szakasz egy nagyon dobálós pálya volt, amelyet tavaly minden alkalommal baleset miatt félbe kellett szakítani, most viszont nem történt ilyen, végigmehettünk rajta. Erősen akartunk kezdeni és ez sikerült is, húsz másodpercre növeltük
az előnyünket, de talán túlságosan is akartam és elmelegedtek a fékeink, a végére már alig lassultunk. Ezt itt még betudtuk annak, hogy én erőltettem túl” – magyarázta ifj. Érdi Tibor.

„A folytatásban aztán volt egy hajtásproblémánk, ami a fékezést is nagyban hátráltatta, így csökkent az előnyünk az argentin Alonsóval szemben, de mivel tudtuk, hogy mi a gond, reméltük, hogy a szervizben ezt sikerül megoldani. Ezt valóban sikerült is, de a fékünk nem lett jobb, sőt, egyenesen rosszabbá vált, annyira, hogy a következő szakasz végén már csak gurulni tudtunk, utol is ért a mögöttünk rajtoló és Alonso meg is előzött minket összesítésben” – mesélte a pilóta.

„Jött egy emelkedős szakasz, ahol nem kellett nagyokat fékezni és így lendületesen tudtunk autózni, magunkhoz képest javultunk is tizenegy másodpercet, majd az internetről tudtuk meg, hogy az argentin páros dupla defektet kapott és emiatt ki is állt a versenyből. Innentől az volt a cél, hogy a tetemes előnyünket beosztva beérjünk az első helyen.”

Ez sikerült a párosnak, szombat este elhárították a fékproblémát és végül közel hét perces előnnyel zártak a szintén magyar Juhász-Juhász kettős előtt, így megszerezték idei harmadik győzelmüket – a soron következő Barum Ralin gyakorlatilag meg is védhetik ERC2-es bajnoki címüket, hiszen az idei szezonban négy futam eredményét értékelik ebben a kategóriában.

„Azt nem gondolom, hogy a gumitank-szabály miatt többen indulnának a futamokon, annak viszont örülünk, hogy egy újabb magyar páros érkezett a bajnokságba. Gratulálunk nekik a második helyhez és köszöntjük őket az ERC-ben! A Barum Ralit tavaly megnyertük, előtte is jól szerepeltünk ott, megvan a tapasztalatunk, magabiztosan állhatunk oda és bízunk benne, hogy meg tudjuk szerezni a negyedik győzelmünket.”

Related posts