ERC: Lukjanuk nyert, kettős magyar siker az ERC2-ben

A bajnokság szempontjából borzasztó fontos győzelmet szerzett a római ERC-futamon Alexej Lukjanuk, hiszen az utóbbi versenyeken elkövetett hibái után most végig az élen állva tudott nyerni, pedig a helyi sztár, Giandomenico Basso folyamatos nyomás alatt tartotta – a vasárnapi szakaszok során végig hat-hét másodperc volt csak köztük a különbség, de a hibára hajlamos Lukjanuk most nem tört meg, végig bírta ezt a tempót.

A dobogó alsó fokára végül a lengyel Grzegorz Grzyb állhatott fel, miután vasárnap megelőzte a német Fabian Kreimet, a bajnokságot vezető Bruno Magalhaesnek pedig ezúttal nem volt esélye jó eredményt elérni, Paolo Andreucci kiesése után az ötödik helyen zárt.

Magyar szempontból így igazából nem lehet panaszunk, a Herczig-Ferencz kettős úgy is simán megtartotta harmadik helyét a tabellán, hogy nem is állt rajthoz (62 pontjuk van, a mögöttük érkező Galatariotis csak 18. lett, a “legközelebbi” pontszerző az eddig 26 egységgel álló Kreim és a 19-cel álló Grzyb), ifj. Érdi Tibor és Papp György ellentmondást nem tűrően, közel hét perces előnnyel megnyerte az ERC2 kategóriát és megszerezte idei harmadik győzelmét, ráadásul éppen Juhász Csaba és Juhász Zsolt előtt, így ebben a kategóriában kettős magyar sikernek örülhettünk.

 

Related posts