Fontos pontok Veszprémből

A CREDOBUS-LPWMSport mindkét autója teljesítette az év egyik legkeményebb versenyét, a jubileumi Taxi4 Veszprém Ralit. Lovász Pál és Kürti Tamás páros az abszolút tizedik helyen, míg a Tábori Ákos – Nagy Attila duó a hármas kategória második helyén érkezett a veszprémi Aréna előtt kialakított céldobogóra.

Kétversenyes kihagyás után érkezett Lovász Pál Veszprémbe és ez elmondása alapján sokat is hátráltatta, de nem csak ilyen nehézségek vártak a hyundaios fiúkra. Szombaton ők takarították a pályákat, ami rengeteg hátrányt jelent, plusz Turán Frici agresszív és kemény beállításai sem álltak kézre nekik.

„Érzésre jónak tűnt a kvalifikációs időnk, ám az idő nem ezt mutatta, így a helyválasztón úgy döntöttünk, mi kezdjük elsőként a szombati napot” – értékelte a verseny első felét Lovász Pál, majd hozzátette: „Utólag kiderült, ez nem volt olyan jó döntés, ahogy az sem, hogy Turán Frici beállításaival mentünk, mert Ő máshogy kezeli az autót és más tudással rendelkezik. A folyamatos puhítás a hasznunkra vált, onnantól tudtunk jobb időket autózni.”

A verseny vége felé jöttek bele igazán, volt nagyon jó időeredményük is és látszódott, hogy a hajmáskéri gyorsasági nagyon fekszik nekik. Végül az ORB-értékelés abszolút tizedik helyét szerezték meg, ami a hátráltató tényezők mellett nem is rossz.

A csapat másik autója is gyengébben kezdett a vártnál, ám ők is gyorsról gyorsra utasították maguk mögé az ellenfeleket, míg végül az ORB 3-as kategória második helyét szerezték meg. Ezért jöttek a versenyre, hogy biztosítsák az eredményüket a lassan bajnokságot nyerő Nagy Matyi mögött.

„Kicsit bizonytalanok voltunk az elején, de a végére sikerült összeraknunk, amiért jöttünk. Kemény verseny volt, örülök, hogy túl vagyok rajta és sikerült megszerezni ezt az eredményt” – tette hozzá Tábori Ákos.

A csapat most egy kicsit pihen, legközelebb augusztus végén a komlói Baranya Kupán vesznek majd részt.

Related posts