Mínuszos futam: Veszprém nem jött össze Bodolaiéknak

Már a verseny rajtja előtt jelentkezett egy probléma a Bodolai-Popovics párosnál a Veszprém Ralin, majd vasárnap egy technikai hiba megálljt is parancsolt számukra – ezt a futamot leírhatják, de sokkal jobb folytatásban bíznak.

A remekül sikerült Székesfehérvár Rali után Veszprémbe is nagy tervekkel érkezett meg Bodolai László és Popovics László az R5-ös Ford Fiestával, a cél ezúttal is a legjobb öt közé kerülés volt, ám nagyon hamar kiderült, hogy erre elég kevés esélyük lesz.

„Sajnos a kvalifikáción elment a hangosításunk a rajtban, illetve én is hibáztam és megforogtunk egy visszafordítóban, így gyakorlatilag utolsó időt futottunk, nagyon rossz rajtpozícióból vágtunk neki a szombati napnak. Mi takarítottunk, ez is lassított, illetve volt egy technikai hibánk is, amely miatt nagyon lassú volt az autónk, gyakorlatilag egy normális kigyorsításunk sem akadt” – mesélte Bodolai László.

„Szombat este a 14. helyen fordultunk, a realitás az volt, hogy nagyjából a nyolcadik helyig fel tudunk zárkózni. Ezt meg is kezdtük, de az első kör után a két hátsó gátlónk felmondta a szolgálatot, így az utolsó körre végül már nem mentünk ki.”

A célt tehát nem látták meg, de nagy baj nincs, jönnek még számukra kedves versenyek, ahol
tudnak javítani.

„Ezzel egy mínuszolós futamunk már biztosan van, sajnos megint Veszprém nem sikerült, még nem tudtunk itt igazán jó eredményt elérni, pedig a régi-új hajmáskéri pálya nagyon tetszett. Most jönnek az aszfaltok, nagy reményekkel várjuk az Ózd Ralit, igyekszünk több időt szánni a felkészülésre és szeretnénk felállni a pódiumra.”

Related posts