Defekt vitte el Herczig jó eredményét, Érdiék nyerték az ERC2-t

A nyolcadik helyről vághatott neki a Kanári-szigeteken rendezett ERC-futam második napjának a magyar bajnok Herczig Norberg és navigátora, Ferencz Ramón, ráadásul kiválóan is kezdtek reggel: egy nyolcadik és egy hetedik időt futottak, óriási csatát vívtak a 7-10. hely között, de az 5-6. pozíció is csak néhány másodpercre volt tőlük.

Az utolsó előtti gyorsaságin azonban elérte őket a balszerencse, túlzottan levágtak egy kanyart és defektet kaptak, ami másfél percbe és a jó végeredménybe került számukra – hiába harcoltak addig a sorozat egyik sztárjának számító Bruno Magalhaessel, be kellett érniük az ERC-értékelés 11. helyével.

A magyarok közül Botka Dávid és Mesterházi Márk számára sem alakult jól a futam, ők végig lassabbnak bizonyultak, majd vasárnap fel is adták a küzdelmet, nem látták meg a célt. Kiválóan szerepelt viszont ifj. Érdi Tibor és Papp György, az ERC2 címvédője végig uralta a versenyt és mivel a riválisok közül többen ki is estek, csak arra kellett figyelniük, hogy ne hibázzanak – ezt sikerült teljesíteni, így idei első győzelmüket zsebelhették be a kategóriában.

A versenyt egyébként a szezonnyitóhoz hasonlóan az orosz Alexej Lukjanuk nyerte, méghozzá közel egyperces előnnyel Nikolaj Griazin és másfél perccel Fabian Kreim előtt.

Related posts