Már a Hyundai is felfigyelt a Toyota motorerejére

Érkeznek a fejlesztések a Yaris WRC-hez.

Ott Tanak domináns teljesítményére a riválisok is felkapták a fejüket Argentínában és elismerően beszéltek a Yaris WRC teljesítményéről – ugyan ez még csak a második szezonja a gyártónak az újkori visszatérése óta, de már most is reális esélye van a sorozatos futamgyőzelmekre.

“Nagyot fejlődtek és elég erősek, Argentínában mi szakaszt sem tudtunk nyerni az első két napon, pedig keményen nyomtam. Ez szégyenletes” – mondta az Autosportnak a Hyundai világbajnok-esélyese, Thierry Neuville. Egy másik, meg nem nevezett forrás a motorerőre tért ki:

“Elemeztük az adatokat a Korzika Raliról. Láttátok, hogy hogyan alakultak a dolgok a kanyarok között? A Toyota sebessége 75 km/h és 150 km/h között hihetetlen. Borzasztóan erős az a motor és később csak jobb lesz.”

Ez utóbbit Tommi Makinen, a Toyota csapatfőnöke is megerősítette: a TMG már fejleszti az újabb erőforrást és az eddigi frissítések után Finnországban már egy még komolyabb motorral támadhatnak. “Még nyomatékosabb lesz, hogy pontosan mennyivel, azt nem tudom, de vezethetőbb lesz tőle, az biztos.”

“A célunk az, hogy egy kevésbé kihegyezett motort faragjunk, de a legnagyobb elérhető teljesítmény nem csökkenhet, az nem elfogadható. Viszont szélesebb tartományban akarjuk igazán vezethetővé tenni. Finnországban meglesz ugyanaz a lóerő, de tovább lesz elérhető a nyomaték” – tette hozzá a csapat technikai igazgatója, Tom Fowler.

 

Related posts