Japán csillag született Svédországban – Katsuta lehet a jövő sztárja?

A semmiből győzte le a kategória világbajnokát annak saját pályáján, a Toyota WRC-csapata pedig rögtön meg is jegyezte a nevét – egyesek szerint Takamoto Katsuta a valaha volt legjobb japán raliversenyző lehet. 

Szenzációs teljesítményt nyújtott a hétvégi Svéd Ralin és nagy meglepetésre megnyerte a WRC2-es kategóriát Takamoto Katsuta, aki a kategória világbajnokát, a svéd Pontus Tidemandot győzte le a rendkívül nehéz körülmények között. Ezzel mindenképpen bizonyította sebességét és tehetségét, ráadásul felhívta magára a Toyota figyelmét is.

“Amikor a Toyota úgy döntött, hogy visszatér a rali-világbajnokságra 2017-ben, a második kép már az volt a fejemben, hogy egy japán pilóta és navigátor terelgeti az autót. Ha ez valósággá válik, Japánban sokkal többen fedezik fel a ralit. Ezért indítottuk a Toyota Gazoo Racing Challenge programot Japánban, hogy támogassuk és nemzetközi szintre emeljük a tehetségeket” – nyilatkozta Akio Toyoda, a Toyota Motor Corporation elnöke.

Ennek a programnak a terméke Katsuta is, aki 24 évesen tudott WRC-futamot nyerni azok után, hogy nem egészen négy éve indult először hivatalos versenyen – elképesztő ütemben fejlődik. Ráadásul a legjobb helyen van ahhoz, hogy igazán nagy dolgokat érjen el: Svédországban a Tommi Makinen csapata által felkészített Ford Fiestát használta és éppen Makinen az, aki a Toyota WRC-csapatát és az autó fejlesztését felügyeli, vezeti.

“Az eredmény, amit Takamoto elért, fantasztikus és mindenkit meglepett, hogy hogyan kezelte a nyomást a futam során. Olyanokat győzött le, akik nagyon gyorsak és akiknek sok tapasztalatuk volt ilyen körülmények között. Most már tudja, hogy ez milyen érzés, ami jót tesz az önbizalmának és ez biztató a jövőre nézve” – mondta Katsutáról Makinen.

fotó: Twitter

Related posts