Hadik András mellé ül Igor Bacigál, a cél a bajnoki cím

Megvan, hogy hol folytatja a Herczig Norberttel több magyar bajnoki címet jegyző, de a 2018-as szezonban a skodás pilóta mellől távozó navigátor: az utóbbi két évben legnagyobb kihívónak számító Hadik András mellett diktálja az itinert idén.

Herczig Norberték ebben a szezonban új kihívást választottak maguknak és az Európa-bajnokságon igyekeznek minél jobban szerepelni, ez viszont már nem fért bele Bacigál szűk időbeosztásába – a sok utazás, teszt és egyéb teendők nem összeegyeztethetők a magánéletével. A magyar bajnokság bajnokság viszont továbbra is megoldható számára, így került képbe Hadik Andrásnál, aki az elmúlt két évben Herczigék fő kihívójaként az abszolút második helyet szerezte meg.

A csapat közleménye:

Megújult felállással és határozott célokkal vág neki a 2018-as szezonnak a Hadik Rallye Team. Az autó változatlan marad, a jobb egyben azonban éles váltás történik – Hadik András mellé a tavalyi év bajnoknavigátora, Bacigál Igor érkezik. A debütálásra nem kell sokat várni, hiszen az első közös kilométereket március közepére tervezi a páros egy osztrák futam keretében.

Komoly célokkal és felfrissült párosítással kezdi el idei menetelését a Hadik Rallye Team. A miskolci székhelyű csapat Hadik András versenyzésével páratlan eredményekre tett szert az elmúlt években, idén pedig még nagyobb lelkesedéssel és lendülettel vágnak neki a versenykilométereknek. Autó tekintetében nem történik változás, marad az a Ford Fiesta R5-ös, mellyel az előző hónapokban bizonyíthattak Andrásék. A hazai futamok mellett továbbra is szeretnék külföldön öregbíteni a csapat hírnevét, melynek alapjait már 2017-ben letették, hiszen a Közép-Európai Zóna Rally Bajnokság címvédőjeként érkeznek a március közepén megrendezésre kerülő szintén CEZ (Közép-Európai Zóna) besorolású Rebenland Rally rajtvonalához.

A 2017-es Országos Rali Bajnokság második helyezettje nem adja alább, sőt, még határozottabban szeretne harcolni az első helyért. Hadik András jobbjára az a Bacigál Igor érkezik, aki éppen tavaly előzte meg a miskolci versenyzőt az év végi összetett ponttáblán. Igor szintén régóta részese a magyar bajnokság vérkeringésének – lassan egy évtizede segíti a versenyzőket a minél jobb eredmények elérésében, a 2017-es bajnoki örömök után pedig egy Ford Fiesta R5-ösben teljesedhet majd ki, hasonló célok reményében.

Együttműködésük tehát egy külföldi megmérettetésen, a 2018. március 16-án kezdődő Rebenland Rally keretében veszi hivatalosan kezdetét – a folytatásban természetesen a hazai pályákon is egy autón olvashatjuk majd az újonnan összeállt páros nevét.

Hadik András korábbi navigátora, Kertész Krisztián a búcsú ellenére sem távolodik el a ralitól .– a mindennapi életben továbbra is jó kapcsolatot ápol a csapattal, az elkövetkezendő hónapokban pedig a már tavaly év végén elkezdett ralis karrierjének építgetésére helyezi a hangsúlyt egy Opel Astra OPC-vel. Krisztián jó eredményekben bízik a közeljövőben, ami nem véletlen, hiszen pontosan ez az az autó, mellyel 2004-ben András a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett kategóriájában.

Related posts