Breennek nem tetszik, hogy Loeb a helyére ül

Többször is bizonyított már, Svédországban eddigi pályafutása legjobbját hozta, most mégis hónapokig parkolópályára kerül a Citroennél.

Korábban járt már dobogón, hozott kiugró eredményeket, a hétvégi Svéd Ralin pedig az abszolút második helyet szerezte meg Craig Breen, aki jelen pillanatban a legjobb citroenes a bajnoki pontversenyben és folyamatosan fejlődik – ennek ellenére most hosszú időre kikerül a képből. Azt már el kellett fogadnia, hogy nem lehet teljes értékű második számú versenyző Kris Meeke mögött, mert nem francia, így Stephane Lefevbre-nek mindenképpen át kell adnia a helyét néha, de most még a sportág legendája, a 2012 végén visszavonult Sebastien Loeb is az ő ülését veszi birtokba a soron következő két futamon, Mexikóban és Korzikán.

“Abszolút csalódott vagyok, hogy nem lehetek majd ott Mexikóban. Sosem vezettem még ott, szükségem lenne a tapasztalatra. Építeni szerettem volna a Svédországban megszerzett momentumra, de természetesen ez nem rajtam múlik. Remélem, hogy Seb jól érzi magát” – nyilatkozta erről Breen.

Loeböt a Citroen kérte meg, hogy segítsen a csapaton és együtt döntöttek úgy, hogy három verseny erejéig visszatér a kilencszeres világbajnok – de a franciák nem akarnak folyamatosan három autót versenyeztetni, Meeke helye a hibák ellenére biztos, így Breennek egyszerűen nem jut lehetőség. Holott az elmúlt bő két évben folyamatosan bizonyított, míg Loeb ennyi kihagyással aligha fog az élmezőnyben harcolni – bár Mexikóban sokat segíthet rajta a rajtpozíciója.

“Haladunk a terv szerint, Mexikóban Loeb fog indulni, de természetesen megpróbálok több tesztlehetőséget biztosítani Craignek, hogy minél többet ülhessen autóban. Brilliánsan autózott Svédországban és ahogy ő, mi is szeretnénk ezt meglovagolni” – mondta a Citroen vezére, Pierre Budar, aki hozzátette: Loeb bevonása és Breen kispadra ültetése még nem az ő döntése volt, hanem Yves Mattoné, aki közben elhagyta a csapatot az FIA-ért.

fotó: Citroen Racing

Related posts