Tanulással telt az első Peugeot-szezon Vida Péteréknek

A Peugeot Kupában versenyezte végig a 2022-es szezont Vida Péter és Bárdos Péter: a páros öt futamon állt rajthoz, egyszer pedig a hőn áhított dobogóra is odaért.

Több év szünet után 2021 augusztusában tért vissza a raliversenyzéshez Vida Péter: a pilóta egy R2-es Peugeot-val állt rajthoz a ZEG Rallyshow-n, majd elindult néhány kisebb versenyen, 2022-ben pedig a Peugeot Kupa mezőnyében versenyzett a Rally4-es 208-assal. A cél az volt, hogy folyamatosan fejlődjenek navigátorával, Bárdos Péterrel, és ha lehet, akkor az idény során egyszer odaérjenek a dobogóra.

„Sikerült elérni a célt, ugyanis az Ózd Ralin a 2WD harmadik és a Peugeot Kupa második helyét szereztük meg. Nagyon sokat tanultunk, az év elején még inkább a mezőny második felében foglaltunk helyet, de fokozatosan léptünk előre, és az idény második szakaszában már inkább az élmezőnyhöz tartoztunk – az ózdi második hely után a Zemplén Ralin is harmadikak voltunk, amikor elkövettem egy hibát, és sajnos kiestünk” – mesélte Vida Péter.

„Összességében elégedett vagyok az első teljes szezonnal, jó csapat állt össze mögénk, nagyon sok tanácsot és egy jól felkészített autót kaptunk a Kanyik Motorsporttól, egyetlen műszaki hibánk sem volt, és a Zemplént leszámítva mi sem hibáztunk, mindig célba tudtunk érni. Köszönöm a csapatnak, nagy szerepet játszanak a fejlődésünkben, ahogy a Peugeot Kupa mentora, ifj. Tóth János is, aki szintén sokat segít. A terv az, hogy jövőre is ebben a kupasorozatban indulunk, és igyekszünk továbbfejlődni, annyi változás lesz, hogy a murvafutamot is szeretnénk bevállalni. Úgy hallom, hogy bővül a mezőny, úgyhogy várom már az új bajnokságot” – összegzett a pilóta.

Related posts