Tóth Tibor: Méltó idényzáró

A Tóth- Szabó kettős R5-ös Skodájával áll rajthoz a közönségkedvenc viadalnak, hogy egy tisztességes helytállással végre az abszolút 10-ben végezzen – írja a mikulasrally.hu.

A Magyar Bajnokság ugyan véget ért, de nem maradtunk verseny nélkül, a hagyományos Mikulás Rallye a Te versenynaptáradból sem hiányozhat?

Szerintem eddig ahány Mikulás Rallye volt, mindegyiken ott voltam, amikor versenyeztem, és volt autóm. Jó kis buli és szeretek murván menni, gyakorlatilag ez az év végi levezető, utolsó versenyünk.

Most mivel indulsz, mi volt eddig a legjobb eredményed?

Hogy mi volt a legjobb eredményem arra sajnos nem emlékszem… Most az R5-os Skodával rajtolunk, amivel egész évben versenyeztünk.

Az utóbbi években nagyon kevés a murvás verseny, szinte csak itt Veszprém környékén. Mit szólsz hozzá, hogy a jövő évi versenynaptárban több is szerepel?

Ennek örülök, csak mind Magyarországon legyen, ne kelljen kimenni külföldre. Nagyon szerettem például a szombathelyi murvát is, a kedvenc veszprémi pályák mellett, azonban jó lenne ha az Eger Rallye is visszajönne. Szóval szuper lenne több murvás versenyen autózni, mert ezekkel az R5-ös autókkal azon élvezet menni, hiszen inkább murvára készültek, ott jön ki az igazi értéke ezeknek az autóknak.

Hogy sikerült Nektek idén a bajnokság?

Tizenvalahányadikok lettünk, ami magunkhoz képest szerintem jó, de lehetett volna jobb is, ha nincs annyi defektünk, emiatt sok jó eredmény elúszott. Az abszolút 10-be befértünk volna, ha ügyesebb vagyok, de a raliban nincs ha…

A Mikulás Rallye-n melyik a kedvenc pályád?

A lőterek, igazából a nagylőtér a nagyon durva, nagy ugratóival, hatalmas tempójával, de a kislőtért is szeretem.

Milyen eredménnyel lennél elégedett?

Ha 10-ben benne lennénk, szerintem az már jó tőlünk.

Jövő évre mik a terveitek?

Indulunk a Magyar Bajnokságban ugyanebben a felállásban, mint az idén.

fotó: Bitto Zsolt

 

Related posts