Nem lehet kihagyni: Idén is visszatért a Rally Legendre a Szikszai–Holló páros

Az eső sem szegte a versenyzők kedvét a legendás olasz ralifesztiválon, és bár a legizgalmasabb pillanatok a pályán kívül érték őket, ismét jó szájízzel utazhattak haza.

Már-már megszokott éves feladatnak (vagy inkább élménynek) számít Szikszai Béla „Bészi” és Holló Barnabás számára az, hogy kilátogatnak San Marinóba, a Rally Legendre – az olaszországi raliünnepbe idén megpróbált belerondítani az eső, de a hangulaton ez sem fogott.

„Most is ugyanolyan jó volt a hangulat, mint mindig. Ezúttal hátsókerekes autóval, a BMW-vel mentünk, ezzel látványosabban lehetett versenyezni, de az eső nem segített ezen, mert ez az autó túl erős volt ahhoz, hogy bátran lehessen nyomni a gázt vizes körülmények között. Ennek ellenére egyébként viszonylag sok ember volt kint a pályák szélén. A magyarokkal természetesen bandáztunk kicsit, a baseballpálya mellett volt kijelölve a szervizünk, Vizelli Karcsiék is ott voltak velünk, és összességében azt mondhatom, hogy egy ilyen eseményen ilyenkor tényleg több magyar van kint, mint egy-egy hazai autóversenyen” – mesélte Holló Barnabás.

A futam során nagyjából hatvan versenykilométert kellett teljesíteni, ami a megszokott nyolcvan-kilencvenhez képest érezhetően rövidebb volt, főleg a vasárnapi menetrend sikerült rövidre – a páros számára azonban igazából az etapon adódott a legnagyobb izgalom…

„Akadt némi afférunk a rendőrséggel, ironikus módon pontosan ugyanabban a körforgalomban sikerült megint egy kicsit rendetlenkedni, mint amelyikben néhány évvel ezelőtt Hodosi Gábor jogosítványát elvették. Most is ugyanúgy megállított a rendőr, elkérte a papírokat, meg akart minket büntetni, de aztán odajött egy olasz, aki nagyon heves vitába bonyolódott vele, majd felajánlotta, hogy kifizeti a bírságot. Végül a rendőr is belátta, hogy mi versenyezni és szórakoztatni jöttünk, így visszaadta a papírokat, és mehettünk tovább” – mesélte Holló.

A navigátor szerint a Rally Legendet továbbra sem lehet megunni, nem lehet kihagyni, és úgy tervezik, hogy jövőre természetesen ismét visszatérnek „a tett színhelyére”. Addig is elindultak a Rally Hungaryn, az évet pedig majd a Szilveszter Ralival tervezik lezárni.

Related posts