Idő előtt utazott haza Nyíregyházáról a Németh–Németh páros

szöveg és fotó: Sári Péter

Rossz versenyigazgatói megállapított idők miatt távozott a IV. Nyíregyháza Raliról a Horváth Rallye Ase versenyzőpárosa, a Németh 8V Péter–Németh 16V Péter duó, akik így nem tudták megszerezni a hőn áhított év végi dobogós helyezésüket az első ORC-szezonjukban.

Péter azért érkezett Nyíregyházára, hogy a P13-as bajnokság harmadik helyét megszerezze, és ehhez egy jó eredményre volt szüksége.

„Fárasztó volt a sok autózás már a tréningen, csütörtökön és pénteken is több száz kilométert kellett menni, de ezt még valahogy el is tudjuk fogadni, amit már nem értünk, hogy miért nem lehetett korábban menni péntek este a szuperspeciálra. Fél kilenckor jöttünk ki a szervizből, elmentünk a rajtceremóniára, majd le Máriapócsra. Igaz, hogy ezt a szakaszt mi nyertük, de a boldogságot elnyomta a fáradtságunk” – kezdte a beszélgetést Németh 8V Péter, majd hozzátette.

„Szombaton az első szakaszt etapként teljesítettük a Renault Clio kiégése miatt, majd Füzéren kaptunk egy dupla defektet, ami kicsit összetörte az álmunkat. Amúgy amíg mentünk, még az időnk is nagyon jó volt. Apu elmondta, hogy a 36 évnyi versenyzése alatt ilyen nem történt vele.”

A fiúk itt elengedhették volna, hogy odaérjenek a hőn áhított harmadik helyre, de nem adták fel, mentek tovább, hiszen a versenynek a célban van a vége.

„A szakasz után a mádi gyorsasági jól sikerült, majd a szervizben megbeszéltük, hogy nyomjuk, és nem adjuk fel. Újhutára szürkületben értünk, talán ez, talán más miatt nem sikerült jó időt mennünk. Füzért nagyon vártuk, de ebben a körben egy versenyen kívüli sajnálatos baleset miatt ez a gyorsasági nekünk etap lett, végül Mádot teljesítettük. Maximálisan megértjük a többórás csúszást, hiszen ezekről nem tehet sem a rendező, se más, hiszen versenyen kívülálló okok miatt jött össze a rengeteg idő. Viszont amellett már nagyon nehezen tudunk elmenni, hogy a két szakaszra, amit etapban teljesítettünk, olyan irreális átlagidőket írtak be szemtelen módon, amivel tönkretették mások szórakozását” – tette hozzá Peti.

A csapatot az esti szerviz után a szálláson érte a hír, hogy az eredményközlőkön látott idejük éjfél előtt pár perccel a hivatalos eredménylistán már három perc plusszal szerepelt.

„Éjfélkor betelefonáltam a versenyirodára, hogy ez micsoda. Reggel újra telefonáltunk a versenyigazgatónak, az volt a válasza, hogy ha nekünk ez ennyire fontos, miért nem ültük végig az éjszakát a versenyirodán, ahogy azt mások is tették. Közöltük vele, hogy kiállunk, erre csak annyit mondott, hogy mi ne fenyegetőzzünk. Végül úgy döntöttünk, hogy ebből mi nem kérünk. Vasárnap a csapat összepakolt, és több versenyzőtársunkkal együtt elindultunk haza” – zárta a beszélgetést Németh 8V Péter.

Köszönjük Partnereinknek!

Related posts