Fel kell állni: Óriási bukással ért véget Hadikék veszprémi futama

A biztos második hely helyett jelentős anyagi kárral és pont nélkül távozott a Székesfehérvár-Veszprém Raliról a Hadik-Kertész páros. A címvédő eddig szinte tökéletes szezonja most kapott egy ütést, de még mindig jó esélye van a bajnoki elsőségre.

Nem akart túl sok kockázatot vállalni a veszprémi murván Hadik András és Kertész Krisztián, hiszen magabiztos előnyt építettek már fel a bajnokságban – egy győzelem mellett három második helyet és rengeteg pontot szereztek eddig. A taktika most is kifizetődőnek tűnt, ugyan szombaton lassabbak voltak az első két helyezettnél, de Turánék problémái miatt így is a második helyen fordulhattak.

„Van bennünk egy kis rátartás, nem megyünk annyira padlón, mint amennyire lehetne, vagy kellene, de ez alapvetően nem baj, másodikak vagyunk. Holnap majd azért megpróbálunk ennél gyorsabban autózni” – mondta ekkor Hadik.

Vasárnap aztán sikerült emelni a tempón, nyertek egy gyorsaságit és az utolsó szakasz előtt vezették a vasárnapi értékelést, ami értékes plusz pontokat eredményezett volna, így készülhettek a power stage-re. Ott azonban kihúzták alóluk a szőnyeget: két kilométerrel a vége előtt óriási tempóval lesodródtak az útról és egy fa vetett véget a futamuknak.

„Lementem az útról, és beleakadtunk egy fába. Az autó nagyon összetört, de nekünk szerencsére nem lett bajunk” – mondta az eset után a pilóta. A szerencsés kimenetelű baleset után így az anyagi kár jelentős és a csapatnak rengeteget kell dolgoznia azért, hogy az augusztus végi Vértes Ralin ott lehessen a páros a rajtban, de mivel a bajnokság lebonyolítása miatt egy eredményt mindenképpen mínuszolni kell, így ezzel a bukással nem kerültek hátrányba, továbbra is ők vezetik a hivatalos tabellát.

Ha pozitívumokat keresünk, akkor talán jó ómen is lehet a bukás: tavaly ugyanígy éppen a Vértes Rali előtt törték össze a Fordot, akkor a móri pályákon dobogóra állhattak, Nyíregyházán pedig nyertek és végül bajnokok lettek…

fotó: Bitto Zsolt

Related posts