Ráéreztek: Nagyot léptek előre murván Bodolaiék

Nem vártak sokat a Székesfehérvár-Veszprém Ralitól Bodolai Lászlóék, de ezúttal már murván is egészen jól mozgott a Ford Fiesta és az idők is felülmúlták a várakozásokat – nem volt nagy tapasztalatuk murván, de sokkal magabiztosabbak lettek a futam végére.

Keveset ment eddig murván Bodolai László és Deák Attila, az MKII-es Ford Fiestával pedig egyelőre egyetlen Mikulás Ralit teljesítettek ilyen talajon még tavaly decemberben – nem ettől a futamtól várták a kiugró eredményt ebben a szezonban.

„Nem voltunk túl bizakodóak, de aztán a pályafelírást egész jól megcsináltuk, nagyon sokat videóztunk Hadik Andrissal is, találtunk pontokat, ahol másodperceket nyerhetünk a kigyorsításokon, ezekre igyekeztünk odafigyelni. Sajnos látszik, hogy mostanában nem foglalkoztam a murvával, Kislődön, vagy Hegyesden pedig hosszú évek óta nem is mentem” – mesélte Bodolai László.

„Az idők viszont most javultak. A cél az volt, hogy a fordított rajtsorrendben előttem rajtolókat meg kell előzni, ez pedig sikerült is, hatodik-hetedik időket autóztunk az első nap során. Vasárnap reggel Kislődön bejött elénk Ollé Sasa és Osváth Peti, utána pedig már csak tartani tudtuk a tempójukat, megelőzni őket nem, így végül hatodikak lettünk, de az utolsó mért szakaszon szaladtunk egy ötödik időt. Én úgy gondolom, hogy belerázódtunk a murvába, ha most ismét ezen a futamon kellene indulni, szerintem ott lehetnénk a top ötben” – magyarázta a pilóta.

Bodolaiék versenyére azért rányomta a bélyegét Hadik Andrásék hatalmas balesete, de már készülnek a Vértes Ralira. „Ott voltunk korábban már ötödikek, tavaly sem voltunk igazán messze az elejétől, csak nagyon sűrű volt a mezőny. Szeretnénk javulni, gyorsulni, a bajnokságban hetedikek vagyunk, de az ötödik hely még nem elérhetetlen, ez a célunk a következő két futamon.”

fotó: Bitto Zsolt

Related posts