ERC: Olaszok az élen, Herczig szenzációs

Őrületes napot teljesített a római ERC-futam szombatján Herczig Norbert és Ferencz Ramón. A közel negyven R5-ös autó és tucatnyi világ-, vagy Európa-sztár között ugyanis az abszolút ötödik helyen áll a magyar páros az első nap végén: kétszer is abszolút harmadik időt futottak Herczigék, még egyszer befértek a top ötbe és a nyolcadik helynél egyetlen szakaszon sem végeztek rosszabbul.

A futamot a helyiek Hyundai által támogatott sztárja, Andrea Crugnola vezeti a nemzetközi klasszis Giandomenico Basso, valamint a kétszeres Európa-bajnok Alekszej Lukjanuk előtt – az orosz a két olaszhoz képest már azért lemaradt 22 másodperccel, de az első két helyen alig öt másodperc dönt jelenleg. A negyedik pozíciótól lefelé tizedekre menő harc zajlott a nap során (hat szakaszt kellett teljesíteni az egy péntek esti rövid után) és ebből szintén egy olasz pilóta jött ki legjobban, Damiano de Tommasso a negyedik, míg mögötte Herczig alig 3,8 másodperccel követi.

fotó: Skoda Rally Team Hungaria

Persze Herczigék mögött is nagyon szoros maradt az állás, de Tommassótól egészen a tizedik Umberto Scandoláig alig 15 másodpercen belül van mindenki, így óriási harc várható vasárnap – Craig Breen csak 12., Andreas Mikkelsen pedig a 17.

Szintén remekül autózik László Martin és Berendi Dávid, akik a 25 darab Rally4-es autó között a hatodik (!) helyen állnak a nap végén, az ERC3 Junior értékelésében pedig a negyediken, két balszerencsés futam után egyelőre bizonyítanak a srácok. Ugyanebben a Rally4-es kategóriában Vogel Adrienn és Notheisz Ivett a 20., míg Juhász Csaba és Juhász István az ERC2 10. helyéről várhatja a vasárnapot, amely jóval keményebb lesz a szombatinál: közel dupla távot kell teljesítenie a mezőnynek.

Az eredmények itt elérhetőek!

Related posts