Látvány és eredmény: A Mecsekben is helytállt az Inter Europe Team

Volt olyan versenyző, aki a nézők szórakoztatását tűzte ki célul és olyan is, aki újabb dobogós eredményt szállított – a csapat a Salgó után a Mecsek Ralin is teljesítette, amit kellett.

Eddig remek szezont produkál Ifj. Bartha Aurél és Szarka Dávid az Inter Europe Team színeiben, hiszen folyamatosan hozza a dobogós helyezéseket – az utóbbi egy hónap során előbb harmadikak lettek a Salgó Ralin, majd a Mecsekben is felállhattak a pódiumra. „Az eredményünkkel teljesen elégedett vagyok, hiszen sikerült megcsípni a P12 kategória harmadik helyét. A péntek esti szakasz nagyon csúszott a vízen, kis híján el is estünk, de végül sikerült megfogni a helyzetet és beérni. Szombaton aztán Árpádtetőn erősen kezdtünk, a szűk rész viszont nem igazán feküdt, így inkább próbáltuk tartani a negyedik helyünket, amelyről sikerült feljönni a végén a harmadikra, aminek örülünk. Megyünk tovább, az autót készítjük fel a murvás Veszprém Ralira. Jelenleg vezetjük a P12 bajnoki tabelláját, nagyon szeretnénk ezt megtartani” – mondta ifj. Bartha Aurél.

A baranyai futam egyik legnagyobb show-ját is a csapat egyik versenyzője szolgáltatta, Bihari Péter ugyanis minden olyan kanyart „lerajzolt” a fehér Ladával, amelynél ezt el lehetett képzelni és néhány olyat is, amelynél nem – a szurkolók egyik nagy kedvence most sem az időeredményeket helyezte előtérbe, sokkal inkább a látványt, a pályák szélén álló nézők pedig üdvrivalgással köszönték meg az élményt.

Nem járt jól viszont Szöllősi Roland és Szilágyi Richárd, akik a Salgón folyamatos technikai hibával küzdöttek, vészprogramon ment az autó, majd a Mecseken már az első, péntek esti, sötétben teljesítendő gyorsaságin összetörték a BMW-t. „Előtte szakadt le az ég, felhordásos is volt a pálya és ezt nem kalkuláltam bele egy féktávba, úgyhogy sajnos az első-második kilométeren túlcsúsztunk, neki egy domboldalnak, így kiestünk. Az autónak kívülről nincs baja, viszont a jobb első futómű annyira megnyomta hátrafelé az egész karosszériát, hogy bőven lesz vele munka. Veszprémben amúgy sem indultunk volna, meg el sem készülnénk, úgyhogy a Vértes Ralin szeretnénk indulni – vezetjük a bajnokságot a kategóriánkban, úgyhogy ott is szeretnénk jól szerepelni” – mondta Szöllősi Roland.

fotó: Bitto Zsolt

Related posts