Újra dobogón: Csak két helyi versenyző előzte meg Német Gáborékat a Mecsekben

A Peugeot Kupa második és a 2WD kategória harmadik helyén zárta a legendás Mecsek Ralit Német Gábor és Szőke Tamás – voltak kisebb kalandjaik, de összességében elégedettek lehetnek a hétvégével.

Egy nullázás, egy győzelem és egy második hely után érkezett meg a Pécs környéki versenyre a Német – Szőke páros és az volt a céljuk, hogy felvegyék a kesztyűt a helyiekkel – ez többé-kevésbé sikerült is nekik.

„Úgy gondolom, hogy pozitívan értékelhetjük ezt a hétvégét, de megmondom őszintén, hogy egy kicsit azért többet vártam a Mecsek Ralitól. Jól sikerült a felkészülés, a pályák tetszettek, bár én még sosem mentem rajtuk, de bíztam benne, hogy a két helyi riválishoz azért sikerült közel autóznunk” – mesélte Német Gábor.

A páros végül kicsit hullámzó versenyt teljesített, voltak remek időeredményeik, illetve balszerencsésebb szakaszaik is – péntek este egy technikai hiba, szombat reggel előbb egy útról lecsúszás, majd egy átlagidő hátráltatta őket, ráadásul ez utóbbit csak később írták jóvá nekik, eltelt pár gyorsasági, mire „visszakerültek a meccsbe”. Volt esélyük a kategória második és a Peugeot Kupa első helyére is, de végül a hazai pályán versenyző Szauer Gergő megelőzte őket, ő, illetve az ezeken a szakaszokon „felnövő” ifj. Ranga László mögött, a kétkerék-meghajtásúak harmadik helyén zárták a hétvégét.

„Amit vártam és nagyon sajnálok, az a péntek esti szakasz volt, úgy éreztem, hogy ott igazán közel lehettünk volna, de sajnos egy elektronikai probléma miatt két kilométert követően nem működött a lámpasorunk és szinte semmit sem láttunk, félig vakon jöttünk le a szakaszon. Szombat reggel aztán jól kezdtünk, de Orfűn a cél előtt nem sokkal lecsúsztunk egy domboldalon, ahol ott maradt jó pár másodperc, utána a következőn átlagidőt kaptunk, úgyhogy kicsit feszült voltam és ez a reggel azért rányomta a bélyegét a napunkra” – magyarázta a pilóta.

Összességében viszont nem panaszkodhatnak a teljesítményükre és a harmadik helyükre.

„Amit akartam, azt végül nagyjából elértük, bizonyos szakaszokon megmutattuk, hogy meglehet a tempónk az elejéhez, annak is örülök, hogy karcmentes az autó, mert az nálunk nagyon fontos, de a realitás az volt, hogy a két baranyai pilótát ennyi felírásból csak megközelíteni tudjuk. Nem vagyunk elégedetlenek, nem állunk rosszul, vannak még hátra futamok, megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég” – tekintett előre Német.

fotó: Bitto Zsolt

Related posts