A leggyorsabb utcai Ferrari: 812 Superfast Versione Speciale

Az ágaskodó lovacskás márka leleplezte a 830 lóerős csúcsmodelljét. A több műszaki csemegével is felvértezett különlegesség kétféle verzióban és limitált példányszámban kerül a vásárlókhoz.

A Ferrari komolyan átdolgozta a 812 Superfast csúcsmodelljét, aminek az eredménye többek között az lett, hogy a 6,5 literes motor már 830 lóerőt teljesít, és ugyan az információk csak lassan csordogálnak, az is bizonyosnak látszik, hogy a 718 Nm-es csúcsnyomatékon is csavartak egy kicsit az F1-en edződött mérnökök. A munka alaposságát jelzi, hogy a V12-es erőmű a csúcsteljesítményét 9250-es fordulaton adja le, a fordulatszám leszabályozása pedig 9500-nál történik. Mindezzel együtt a motorra felkerült a részecskeszűrő (GPED), mert a szigorodó kibocsátási szabályok a Ferrarira is vonatkoznak.
Műszaki csemegéket persze nem csak a motortérben lehet találni, szinte az egész autó különlegességeket rejt. Többek között megérkeztek a különleges bevonatot kapott szénszálas keréktárcsák, amelyek 3,7 kilóval könnyebbek a Superfaston használtaknál, de ezen felül is sikerült spórolni az önsúlyon: az új modell ugyanis összességében 37 kilót fogyott.

Mindezeknek köszönhetően a menetteljesítményekre sem lehet panasz: a százas sprint 2,85 másodperc alatt lezajlik, a dupla ekkora tempóhoz pedig mindössze 7,5 másodperc szükséges. Ami a végsebességet illeti: az 1588 kilós autó 340 km/óra tempóig gyorsulhat, ha csak meg nem állítja valamilyen korlátozó tábla.

 

Related posts