Parádés hazatérés: Remekelt a Boldogkő Ralin ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán

Az R5-ös autókat is megcsipkedte az ERC2-es Európa-bajnoki címvédő páros, amely minden Mitsubishit megelőzött a nemzetközi szereplésre felkészített autóval.

A Boldogkő Rali körülményei nem nyerték el az ifj. Érdi Tibor – Csökő Zoltán páros tetszését, a futamon mutatott tempójuk viszont parádésra sikerült: legjobb mitsubishisként még az ORC-s autókat is megelőzték az Európa-bajnokságra felkészített Evo X-essel.

„Ez a verseny most a pályafutásom elejét, a ralitúrás időszakot idézte, bár lehet, hogy ennél a rendezvénynél még az is kicsit színvonalasabban működött. Kicsit érdekes volt a disznóólban gépátvételt lebonyolítani és a sárban szervizelni… illetve azért a pályák is hagytak kívánnivalót maguk után, mert tökéletesen nem csinálták meg őket a versenyre” – kezdte a beszámolóját ifj. Érdi Tibor.

„A mi szempontunkból viszont maga a futam nagyon jól sikerült. Tavaly ültünk vissza a Mitsubishibe és akkor megpróbálkoztunk egy másfajta beállítási logikával, ami utólag úgy néz ki, hogy nem jött be: most visszaléptünk a 2018-as beállításainkhoz és szerintem ennek is köszönhető az eredmény. Szenzációs volt menni az autóval és ezeken a tempós pályákon különösen jól viselkedett most” – mondta a siker okairól Érdi.

A pilóta hozzátette: nyolc gumit használtak a hétvége során, de abból hat a garázs mélyéről előszedett használt abroncs volt, azokhoz vettek egy-egy újat. Így is az abszolút 14. helyen zártak, minden Mitsubishit és egy-két R5-ös autót is megelőztek és az utolsó gyorsaságin szaladtak át legjobban: az abszolút kilencedik időt produkálták és nem kevesebb, mint hét R5-ösnél autóztak jobbat.

„Megmondom őszintén, hogy az első gyorsasági rajtjába kicsit még kedvtelenül álltam oda, de ez addig tartott, amíg be nem mutatták a tizenöt másodperces táblát. Ott valahogy beugrott, hogy hűha, ebből rajtolás és versenyzés lesz… felpörögtem és nagyon jót mentünk minden pályán. Tényleg élveztük ezt a részét, abszolút elégedettek vagyunk.”

A páros természetesen idén is az ERC2 bajnoki címét célozta meg – a terveik szerint indulnak a szezonnyitó Lengyel Ralin, aztán a Liepaján, elmennek a Barum Ralira és természetesen Magyarországon is láthatjuk majd őket a nyíregyházi ERC-futamon.

Related posts