Mikkelsennek nem tetszett a Skoda, a csapat szerint jó a második hely

Úgy vágott neki az idei szezonnak Andreas Mikkelsennek, hogy ugyan a WRC2-ben és az ERC-ben is indul, de mindkét bajnokságban szeretne bajnok lenni, sőt, minden futamot megnyerni, ahol csak rajthoz áll. Ez elég hamar megdőlt, mert a domináns Monte-Carlo Rali után a havas finn pályákon nem bírt a Volkswagent terelgető Esapekka Lappival, Mikkelsen pedig érthetően nem is volt elégedett.

Már a teszten is panaszkodott arra, hogy a Skoda Fabia eleje nem reagál jól a kormánymozdulatokra, a nyújtott kanyarokban nagyon rosszul viselkedik, de módosítottak a beállításokon és valamelyest javult a helyzet – aztán jött a futam, Lappi a power stage-et leszámítva mindenhol gyorsabb volt nála, ami ismét felerősítette ezeket az érzéseket. Mikkelsen a verseny közben is szóvá tette, hogy mi nem jó az autóban és hogy nem tud ennél gyorsabban menni, sőt, volt olyan szakasz, amit szerinte nem is tudna még egyszer megismételni, annyira kicentizett mindent, de ott is kapott két másodpercet riválisától.

A csalódott norvég pilóta a verseny végi megbeszélésen elmondta tapasztalatait és hogy min kellene javítani a következő hasonló futamra (a hosszú kanyarokba háromszor kellett befordítani, mert nem akart az íven maradni, kézifékezgetni kellett, rángatni, nem akart elfordulni), hogy a Skoda még versenyképesebb legyen, a csehek és az autót biztosító Toksport emberei viszont nem látták olyan rosszul a helyzetet, mint ő. A pilóta nagyjából azt a választ kapta, hogy nyugodjon meg, második lett, az teljesen jó, vezeti a bajnokságot, úgyhogy nincs itt semmi probléma – sőt, a mérnök azt is hozzátette, hogy itt mindenki más céllal dolgozik, megértik, hogy Mikkelsen mindenhol nyerni akar, de ők meg bajnokok akarnak lenni és ahhoz ez a második hely is elég.

Mikkelsen nem a legboldogabban távozott Lappföldről…

Related posts