Tanak: Nincs mire várni, harcolni kell a Toyotákkal

A Monte-Carlo Rali nagy vesztese mindenképpen Ott Tanak volt, hiszen az észt pilóta két defekt miatt végül pontot sem szerzett a szezonnyitón, míg riválisai nagyobb gond nélkül teljesítették a nehéz futamot. A soron következő havas finn versenyen, az Arctic Ralin már a győzelemért szeretne küzdeni, de mint mondta, egyelőre nem tudják, hogy ez mennyire lesz lehetséges.

Tanak szerint a Montén általában csak annyi derül ki, hogy az autó kezes-e, jól érzi-e magát benne az ember, de az időkből sok következtetést nem lehet levonni, ez pedig most különösen igaz. Mint mondta, az első két gyorsaságit még ő nyerte, jónak tűnt a helyzet, aztán viszont folyamatos problémák nehezítették az életét, mindig volt valami gond, amik visszavetették őt és a csapattársait is, végül pedig ő ki is esett a versenyből. Tudja, hogy a Toyota nagyon erős, de ők is erősebbek lehettek volna, ha jól csinálják az apró dolgokat – viszont nem csinálták és ezen változtatni kell.

Kiemelte, hogy tavaly nem volt mérges a technikai gondok miatt, mert ugyan azok miatt ment el az esélye a vb-címre, de azt tanulóévnek fogta fel, a csapattal egymásra kellett hangolódniuk, fejlődniük, most viszont már nem lehet erre mutogatni, hozni kell az eredményt. Mint mondta, nincs mire várni, meg kell küzdeni a Toyotákkal – most már mindent bele kell adni, mert különben el fogják bukni a küzdelmet.

fotó: Hyundai Motorsport

Related posts