Big moment a Vértes Ralin

szerző: Mihályi Csaba

Idei második győzelmét aratta Rongits Attila és Hannus László az Országos Rally Challenge-ben a Vértes Rallyn. Mivel a Power Stage-et is megnyerték, maximális pontot szereztek, ezzel tovább növelték előnyüket a bajnokság élén. A látszat ellenére a verseny nagyon szoros volt, Rongóék jól választottak gumit, de így is akadt egy big momentjük.

„Nagyon jó, pörgős verseny volt – mondta Rongits Attila. – A gumiválasztás egy kicsit megnehezítette a dolgunkat. Én mindig az óvatosság felé hajlok, de most úgy gondoltam, hogy nem lehet mind a három pálya vizes, ezért az első körben puha slickekkel mentünk. Ez volt a jó döntés.

Az oroszlányi gyorsasági felénél volt egy big momentünk, ahogy a vb-n szokták mondani. Egy gödröt akartam kikerülni, hogy ne kapjunk defektet, de túl későn kezdtem fordulni, ezért kisodródtunk a felhordásos részre. A hajtás és a szerencse együttesen visszahozta az autót, de elég sokáig mentünk keresztben. A gödröt sikerült kikerülni, de majdnem összetörtük miatta az autót“ – nevet Rongó.

„Szoros verseny volt – veszi át a szót Hannus László. – Nem csak a murvás rész volt big moment, de pár kanyart úgy bevállalt Ati, hogy inkább nem is néztem fel.

Az idei a harmadik szezonunk ORC-ben, az első kettőn nagyon sok műszaki hibánk volt, de most ez a három versenyünk jól sikerült, lehet, hogy a Mitsubishi így akar kárpótolni minket.

Nagy előnnyel vezetjük a bajnokságot, de ez most még nem számít, ugyanúgy készülünk az utolsó két versenyre is, és ahogy Atit ismerem, nem a pontokat fogjuk számolgatni, hanem versenyezni fogunk.“

Related posts