Vincze: Elismerés után, motiváltan

Az Eger Rallyn aratott győzelmével Vincze Ferenc és Bacigál Igor visszavette a vezetést a magyar bajnokságban. Az előnyük azonban nem olyan mértékű, hogy hátradőlhetnének, éppen ezért a Taxi4 Vértes Rallye-ra is komoly tervekkel érkezik a szécsényi versenyző, és felvidéki navigátora. Vincze Ferencet ráadásul néhány nappal ezelőtt a lakóhelyén komoly megtiszteltetés ért: Szécsény Városért kitüntető díjjal ismerték el a sporttevékenységét – írja a larocosport.com.

– Nem kimondottan a tavalyi abszolút bajnoki címnek, hanem az egész sport pályafutásomnak szólt a megbecsülés, ami nagyon jól esett – árulta el érzéseit Vincze Ferenc. – A helyi rendelet szerint minden évben egy magánszemély és egy társaság kapja, ebből a szempontból még nagyobb megtiszteltetés, hogy idén rám gondoltak. Elvileg ezt a díjkiosztót tavasszal kellett volna megtartani, de a koronavírus járvány miatt a mostani szüreti felvonulás idején lehetett megejteni. Motivációból eddig sem volt hiány, de az ilyen pillanatok még inkább megerősítik a hitem.

Vincze Ferenc és Bacigál Igor még a szezon elején a bajnoki cím megvédését tűzte ki maga elé. Ebből a szempontból fél távnál nem állnak rosszul, de a Taxi4 Vértes Rallye-n is kellenek a pontok, hogy a hajrának jó eséllyel vághassanak neki.

– A szezon eleje nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük, de az egri győzelemmel sokat javult a helyzetünk – tekintett vissza Vincze Ferenc. – Az a hétvége kárpótlás volt. Látszott, hogy az új csapattal és az új autóval is ütőképesek vagyunk. Most pedig a jól megszokott „fehérvári” pályákra érkezünk, ahol egy nap alatt viszonylag nagy távot kell teljesítenünk. Korán kezdünk, annak viszont örülök, hogy lesz hosszabb gyorsasági is. Ezeken a pályákon ugyanis jobban ki lehet bontakozni, jobban megmutatkozik a versenyzők közti különbség. Jellegéből adódóan nem a technikás, sokkal inkább a tempós szakaszok várnak ránk. Az élmezőnyt tekintve szoros lesz, mert az utóbbi években mindig az szokott lenni. Nagyon nehéz a magyar bajnokságban futamot nyerni, ezért egy-egy győzelemnek komoly sportértéke van.

A Taxi4 Vértes Rallye ugyani új rendezvénynek számít, de ezeket a pályákat valóban többször használta már az ORB mezőnye. Ha innen közelítjük meg, akkor Vincze Ferenc kellő önbizalommal várhatja a hétvégi csatát, hiszen az elmúlt két évben Fehérvárról elhozta a győztesnek járó serleget.

– Tavaly és két éve valóban jól sikerültek számunkra ezek a versenyek, most sem lehet más tervünk, minthogy felférjünk a dobogóra – tette hozzá Vincze Ferenc. – Hibázási lehetőségen azonban nincs, hiszen csupán egyetlen nap lesz az idei negyedik futamunk. A célba érés a legfontosabb, hiszen pontokat kell szereznünk, hogy a terveinket valóra tudjuk váltani. Egy jó rendezvényre számítok. Kemény és veszélyes pályák ezek, mert a csúszós fehér aszfalt mindenkit megtréfálhat, ha esetleg ráesik az eső. A többiek is nagyon gyorsak, ezért izgalmas és kiszámíthatatlan hétvége vár ránk a Vértes útjain.

Related posts