Velenczei: Csak a futamgyőzelem hiányzik

„Boldog vagyok, mert az egyik kedvenc versenyem következik. Imádom ezeket a pályákat és környék is nagyon szép…” – szögezte le előre Velenczei Ádám a larocosport.hu-n megjelent beharangozóban, akinek akkor sem kell elkeserednie, ha épp rátekint a pontverseny állására. Szőke Tamással az oldalán jelenleg az abszolút értékelés második helyét foglalja el, de egyértelműen támadó helyzetben várják a Taxi4 Vértes Rallye-t.

– Már csak a győzelem hiányzik, ennek is el kell jönnie valamikor – fogalmazta meg tömören a tervét a hétvégére vonatkozóan Velenczei Ádám. – Az egri ezüstérem és a folyamatos fejlődés hitet ad nekünk. A bajnoki címre akkor lehet esélyünk, ha átlépünk a saját árnyékunkon, és végre csatlakozunk a futamgyőztesek táborához. Jelenleg a második helyen állunk, a hátrányuk kicsi, akár a fordítás lehetősége is benne lehet a Vértes Rallye-ban. Ehhez azonban a tudásunk legjavára lesz szükség, hiszen a magyar bajnokság élmezőnye rendkívül szoros. Apró dolgok is dönthetnek egyikünk, másikunk felé.

Utóbbi kijelentésével Velenczei Ádám az egri eseményekre utalt, ahol a 130 versenykilométer alatt alig hét másodperccel maradt alul, ami szakaszokra lebontva szinte nem is érzékelhető. Ezt várja a Taxi4 Vértes Rallye-n is, vagyis, hogy az élmezőnyben tovább folytatódik a nagy adok-kapok.

– Ha ismét a dobogón zárunk, akkor teljesen nyitott, érdekes marad a bajnokság hajrája – folytatta Velenczei Ádám. – Több szempontból is érdekes lesz ez a nap, hiszen az időjárás most már mást mutat, mint nyáron, amikor korábban mentünk ezeken a szakaszokon. Ha a fehérkavicsos részekre ráesik az eső, akkor az extra-csúszással is számolni kell, ebben az esetben sok mindent át kell magunkban tervezni. Tamással teljesen jó összhangban versenyzünk, sőt ahogy telnek a futamok, úgy leszünk egyre jobbak. Az autó beállításai terén van egy jó alapunk, amivel eredményesek lehetünk. Bízom benne, hogy az elvégzett kemény munka lassan kifizetődik. Jó lenne már futamot nyerni, és megerősíteni a helyünket az összetett pontversenyben is. Most úgy érzem, ehhez minden feltétel adott.

Related posts