ERC: Lukjanuk és Érdi nyert, Herczig ötödik

Alekszej Lukjanuk győzelmét hozta a portugál ERC-futam ezen a hétvégén, bár az orosz izgalmassá tette magának a végét. Ugyan az első nap végi félperces előnyét tartani tudta és több óvatos szakaszt teljesített az esős körülmények között, de egyszer megforgott, eldobott bő húsz másodpercet, úgyhogy alig maradt valami a fórjából a végére – végül 4,6 másodperccel nyerte meg a versenyt, így jelentős előnybe került a bajnoki pontversenyben.

A második helyről elképesztő csatában döntött a spanyol Ares, valamint a francia Bonato, az egész pikantériáját pedig az adta, hogy Bonato nem nevezett az ERC értékelésébe – Ares így a futam harmadik helyével is az Eb-értékelés második pozíciójáért járó pontokat zsebelhette be. Végül egyetlen tizedmásodperccel (!) maradt el riválisától, ő 4,7-tel kapott ki Lukjanuktól, Bonato pedig 4,6-tal, így utóbbi örülhetett az ezüstéremnek.

Herczig Norbert egy szakaszt rontott el a mai napon, így az ERC-értékelés ötödik helyén zárt, pedig sokáig úgy tűnt, hogy a negyedik is teljesen reális lehet számára – így is idei legjobb eredményét érte el és kellően sok pontot gyűjtött a magyar verseny előtt.

Ifj. Érdi Tibor pedig a Liepaja Rali után most is dominált, több mint három perces előnnyel nyerte meg az ERC2 értékelését, így újabb győzelmet aratott ebben a szezonban.

fotó: FIA ERC

Related posts