ERC: Lukjanuk vezet, Herczig ötödik

A mindenkinek új, aszfaltos portugál futammal, a Rally Fafe Montelongóval folytatódott a Rali Európa-bajnokság 2020-as szezonja. Az egyébként is nehéz pályákat tovább bolondította, hogy folyamatosan változott az időjárás: hol esett, hol nem, hol vizesek voltak a pályák, hol nem, így a nap központjában a gumiválasztás áll.

Egyetlen ember nem zavartatta magát, Alekszej Lukjanuk, a 2018-as Európa-bajnok ugyanis végig hibátlanul autózott és bár voltak óvatosabb szakaszai, de ettől függetlenül abszolút magabiztosan haladt az élen – az első kört még csak három másodperccel nyerte, a második végére viszont 18 másodperc lett az előnye, innentől tudott egy kicsit lassítani. Viszont két fő riválisa bajba került: Craig Breen hibázott és kiütötte a Hyundai kerekét, Oliver Solbergnek pedig meghibásádott a motorja a Volkswagenben, így mindketten kiszálltak a dobogós csatából.

fotó: FIA/ERC

Lukjanuk ennek is köszönhetően félperces előnnyel nyerte a napot és úgy vághat neki a következőnek, hogy kényelmes helyzetben van – ha nem hibázik, nem kap defektet, nem lesz technikai gondja, akkor a kezében van a győzelem, ráadásul a bajnokságban csak Solberg volt hozzá közel, így jelentősen növelheti is az előnyét. Más kérdés, hogy a futam előtt azt jelentette be, hogy elfogyott a pénz, ha nem esik be új támogató, akkor ennyi volt számára a szezon…

Kiváló napot teljesített Herczig Norbert, akik végig a top tízben autóztak, jól választottak gumit, eltalálták a beállításokat és hibahatáron belül teljesítették a szakaszokat – ennek jutalma pedig egy nagyszerű eredmény, hiszen szombat este az abszolút hatodik és az ERC-értékelés ötödik helyén állnak.

Szintén kiemelendő teljesítményt nyújtott eddig az ifj. Érdi – Csökő páros, akik az ERC2-ben domináltak és minden szakaszt megnyertek, így tetemes előnnyel vezetik az értékelésüket és jó úton járnak az újabb győzelem felé.

Az eredmények itt megtekinthetők!

 

Related posts