Miskolcra készülnek: Nem volt szerencséjük a Salgó Ralin Bodolaiéknak

A körgyorsasági nem igazán jött be a Bodolai László – Deák Attila kettősnek a szezonnyitó futamon, a sáros körülmények között defektet is kaptak, így nem volt esélyük a jó eredményre. Miskolcon javítanának.

A szezon előtt az élmezőnyben való autózást tűzte ki célul a Bodolai – Deák duó, de ez elsőre nem jött össze a Salgó Ralin – a programban először szereplő bátonyterenyei körgyorsasági kibabrált velük, utána pedig nem volt értelme már sietni. Az első körben Hadik Andrásék érték utol őket, a másodikban kaptak egy defektet, onnantól pedig igazából már csak az volt a cél, hogy ne hibázzanak és érjenek be a célba.

„Tudtuk, hogy nehéz lesz az új autóval egy ismeretlen pályán elsőre jót menni és valószínűsítettük, hogy ott nem tudunk az élmezőnyben végezni, hiszen nekem teljesen ismeretlen volt a szakasz, mivel hármat lehetett tréningezni. Erre az időjárási körülmények is rátettek egy lapáttal, borzasztóan csúszott az út, a második körben egy defektet is kaptunk ott, ráadásul annyira szűk volt az a rész, hogy nem is láttam jó helyet arra, hogy megálljunk kicserélni. Ott elment három perc” – mesélte Bodolai László.

A páros innen, a tizennyolcadik helyről próbált meg visszakapaszkodni és végül a tizenkettedik pozícióig tudtak feljönni – a defekt után már azért csökkent a harci kedvük, nem akartak hibázni és kárt tenni az autóban. „Voltak azért biztató részeredmények, az autó jó, ez most is látszott, úgyhogy ebből a szempontból bizakodó vagyok a folytatást illetően. Miskolc tartozik nekünk még tavalyról, reméljük, hogy nem a vakszerencsén múlik majd a gumiválasztás, mint itt a Salgón, maximálisan fel fogunk készülni és igyekszünk egy jó eredményt elérni” – tette hozzá a pilóta.

Related posts