RSB: Nem volt tiltott pályabejárás

Közleményt adott a Rallye Szakági Bizottság a szezonnyitó Salgó Rali előtt:

“Az RSB és a Salgó Rali szervezői bizottság az Egererdő Zrt. helyi vezetőjével konzultálva a következőkről tájékoztatja a Salgó Ralin az illegális pályabejárással kapcsolatban kritikát megfogalmazókat:

A Salgó Rali szervező bizottsága a hosszú távú együttműködés reményében folyamatos és igen jó kapcsolatot alakított ki az Egererdő Zrt. Bátonyterenyei erdészetével annak érdekében, hogy a szervező lehetőséget kapjon egy eddig teljes hosszában, jelen formájában sosem használt, hazai viszonylatban rendkívül hosszú, szűk és technikás, világszínvonalú versenyzést biztosító útszakasz használatához. A védett természeti területtel határos útszakasz autóverseny célű igénybevételét több hatóság is szigorú feltételek teljesítésével engedélyezte.

A pálya tervezése, festése, előkészítése, biztonsági személyzet kihelyezésének tervezése, mobiltelefon, GPS-jel, analóg rádióháló tervezése, kiépítése, átjátszók telepítése és többszöri tesztelése, valamint a már elkészült itiner és biztonsági terv ellenőrzése és végellenőrzése generált bejelentett és minden esetben az erdészettel egyeztetett jármű mozgásokat.

Kiemelni kívánom, hogy sem az RSB bármely tagja, de még a verseny szervezője sem rendelkezik, rendelkezett kulccsal a lezárt útszakaszhoz, vagy a legális, versennyel összefüggő járműmozgás is csak előzetes egyeztetéssel, leadott rendszámokkal és az erdészet engedélyével történt. Az erdészet és a helyi rendőrség folyamatosan ellenőrizte a szorospataki gyors erdészeti, illetve magánútját.

A helyi rendőrkapitányságra a közúti forgalom számára elzárt és az erdészet tulajdonában lévő útszakaszon egyértelműen tiltott pályabejárást végző járművekről bejelentés nem érkezett, saját észlelés alapján intézkedés nem történt.

Amennyiben bárki rendelkezik ezen ténnyel szemben olyan képfelvétellel, mely bizonyító erejű lehet egy tiltott bejárással kapcsolatos eljárás során, kérjük küldje meg az rsb@mnasz.hu email-címre, melyet az MNASZ illetékes bizottsága vizsgál ki.

Sporttársi üdvözlette:

Berényi Ákos
Rallye szakágvezető

Bernhardt János, Buna Zoltán, Gáll Caba, Juhász István, Turán Frigyes, Rónavölgyi Endre
RSB tagok

Related posts