Új támogatók érkezhetnek Csomósékhoz

A Rallye2.hu készített interjút Csomós Miklósék csapatvezetőjével, Szabó Krisztiánnal, aki több érdekes dolgot is elárult az R5-ös Skodára váltó versenyzők szezonjával kapcsolatban.

“A fiúk Szilveszter Ralin mutatott jó teljesítménye elkezdett bizonyos „kapukat nyitogatni”, új támogatókkal ülhettünk le a tárgyalóasztalhoz, és egészen jól állunk a költségvetésünk tervezésével. Legutóbb azt mondtam, hogy öt versenyre talán összeállhat a fiúk büdzséje, most úgy érzem, hogy megpróbálhatjuk nyolc futamosra, azaz teljesre tervezni a 2020-as esztendőt. Ha minden igaz, akkor murvás futómű is lesz az Skodához, így várhatóan a veszprémi és a zalaegerszegi futamot sem kell kihúznunk a páros versenynaptárából” – mondta Szabó.

“Óriási dolognak tartjuk, hogy megkeresett minket Turán Frigyes, hogy lenne e kedve a párosunknak Hankook gumikkal versenyeznie 2020-ban? Amennyiben úgy döntünk, hogy igen, akkor Friciék egy kiemelkedő ajánlattal állnának a rendelkezésünkre, ez pedig sokat jelentene a csapatnak. A versenyzéshez szükséges költségek között a legnagyobb tételt a gumik és az üzemanyag teszi ki, de most jó úton járunk ahhoz, hogy a gumikérdés az idei évre megoldódjon és versenybenzin tekintetében is jól haladnak a tárgyalásaink. Azt látjuk, hogy remek gumi a Hankook. Frici bebizonyította, hogy a bajnoki címért simán harcban lehet lenni a Hankookal és ERC futamot is lehet nyerni velük. Az ő 2018-as éve lehet a fiúk számára idén a követendő példa, hiszen ugyanazzal a nyugalommal és kiegyensúlyozottsággal kellene versenyezniük idén, mint ahogy Frici tette tavalyelőtt. Szeretnénk, ha ehhez társulna az elmúlt évük magabiztossága. Üzemanyag tekintetében egyértelműen a Mol Racing Kft Hi5 elnevezésű versenyüzemanyagára esett a választásunk, hiszen számunkra minden tekintetben (kimutatott teljesítmény, egységár, ügyfélközpontú kiszolgálás és jó partneri viszony) megelőzte az elérhető versenytársait. Eredmények tekintetében nem lesz különösebb elvárásunk a tanulóév elején, de nyilván nem feltartott kezekkel küldjük oda a fiúkat a rajtvonalhoz. Próbálunk majd figyelni a teljesítményre, elsősorban a sajátunkra, de persze a vetélytársak eredményeit is figyeljük a szemünk sarkából” – tette hozzá.

Related posts