Idén nem lesz Orfű, Kisvaszaron kezd a Rali3 Dél

A megszokottól ugyan néhány héttel később, de 2020-ban is egy legendás mecseki pályán veszi kezdetét a Rally3 Bajnokság Déli régiójának idei pontvadászata. Az izgalmasnak ígérkező megmérettetésre a rallye szakágban áprilisban debütáló Pécsi Szlalom Team csapata a Rally1-es és Rally2-es versenyzőket is szeretettel, illetve egy komoly tesztlehetőséggel várja. A részletekről Keszthelyi-Pardi Kata beszélt.

“Április első hétvégéjére, azaz 4-5-ére tettük a futam időpontját, és egy szenzációs erdészeti utat sikerült megszereznünk az évadnyitó megmérettetéshez. A Mecsek Rallye-k, tradicionális gyorsaságijára, az Alsómocsolád-Kisvaszar közötti pályára várjuk a résztvevőket. Azt érdemes tudni, hogy ezen a gyorsaságin sprintversenyt mostanában nem rendeztek, a Rally3-ban, sokak számára teljesen újdonság lesz” – idézi őt a rali-bajnoksag.hu.

“Tudjuk, hogy most mindenki az Eger Rallye lázában ég, oda készül, erre ez a futam már tényleg nem lesz alkalmas. De biztos vagyok abban, hogy az élet Eger után sem áll meg. Ha az Eger Rallye nem sikerül valakinek, akkor nálunk lesz lehetősége a szépítésre, vagy az autón elvégzett javítások tesztelésére. Akár Miskolcra is lehet tesztelni, de felhívnám mindenki figyelmét, hogy ez a legendás mecseki pálya még a júniusi Mecsek Rallye útvonallapjára is felkerülhet. Április elején pedig kiváló lehetőség nyílik arra, hogy legálisan, versenytempóban tréningezzenek a Rally1-es és Rally2-es versenyzők Kisvaszaron. Ki lehet próbálni a pályát, meg lehet ismerni, jókora előnyre tehet szert az, aki rajthoz áll. A Mecsek Rallye-ig már csak két hónap lesz hátra mindössze… Annyit elárulhatok, hogy egy darab lassítót sem fogunk betenni a közel nyolc kilométeres gyorsaságira, ami a kisvaszari elágazás előtt fog véget érni, nem folytatódik a széles részen, a mecsekpölöskei elágazás felé. Hat gyorsasági, két irányban, ez csaknem 50 kilométer, etapokkal színesítve.”

Related posts