Hírek, információk, pletykák: Hogyan áll össze a 2020-as ORB-élmezőny?

Másfél hónap múlva elrajtol az idei Rali1-es szezon Magyarországon, ez pedig már minden évben az az időszak, amikor a raliszeretők feszült várakozással figyelik a híreket és egyre gyakrabban kérdezgetik egymást, hogy ki mivel is fog indulni, mire lehet majd számítani. Nos, biztos és hivatalos információkból ilyenkor még kevés akad – az Autósport és Formula magazin viszont azért megpróbált összeszedni néhányat a legfontosabb szereplőkről.

A bajnok Vincze Ferenc a Szilveszter Ralin a Korda Racing Volkswagen Polóját próbálta ki, információink szerint azonban egyáltalán nem biztos, hogy ezzel is vág neki a szezonnak – valószínűleg másik csapatnál, viszont továbbra is egy Skodával és Igor Bacigállal próbálja majd megvédeni a címét.

Szintén válthat Velenczei Ádám, aki a hírek szerint a tavalyi citroenes idény után csapatot, márkát és navigátort is cserélhet erre az évre.

Információink szerint Turán Frigyesnél is lehet most változás, az biztos, hogy továbbra is Bagaméri László lesz a navigátor, a márka viszont nem biztos, hogy marad (illetve szinte biztos, hogy nem…).

Hadik András és Bodolai László éve még nem állt össze teljesen, vannak kérdőjelek náluk, a következő napokban lehet végleges a 2020-as programjuk.

Balogh János szeretne idén egy jó évet futni a Skodával, a navigátora is marad Holczer Dániel.

Idén is ott lehet az élmezőnyben a tavaly már egy R5-ös Skodával dobogóra álló Német László, aki Szabó Istvánnal az oldalán most is szeretne minimum hat futamon indulni – mindenképpen szeretnének menni murván is.

Alighanem számolni kell az élmezőnyben Csomós Miklóssal, aki megvette ifj. Érdi Tiborék tavalyi Skodáját és menni fog vele a szezonban a hazai élvonalban, bár a hírek szerint a költségvetés minden futamra jelenleg nem állt össze.

További jó hír, hogy Bútor Róbertet is láthatjuk idén: a Veszprém Rali tavalyi győztesének 2020-as programja még nem dőlt el, két opció közül fog választani záros határidőn belül. Egyrészt a meglévő R5-ös Skodával mehet a Veszprém Ralin, a Zalaegerszeg Ralin és a Mikulás Ralin, közben pedig megmutathatja az elkészülő új VFTS-ét is, másrészt viszont adódott előtte egy lehetőség, amellyel az egész évben versenyezhetne itthon – hogy melyiket választja, az még a következő egy-két hét zenéje.

Vinczéék tavalyi bajnokautója egyébként Vizelli Károlyékhoz került, ők is fognak menni idén a Korda Racing szervizelésével.

Related posts